Νόμιμο λόγο απόλυσης αποτελεί, πλέον, η περιήγηση στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εν ώρα εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το Δικαστήριο δικαίωσε εργοδότη που απέλυσε υπάλληλό του και, μάλιστα, χωρίς αποζημίωση.
Όλο το ρεπορτάζ
Η καθημερινή και πολύωρη ενασχόληση υπαλλήλου αεροπορικής εταιρίας με το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης της κόστισε τη δουλειά της. Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, η υπάλληλος αργούσε συστηματικά να προσέλθει στο γραφείο και χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας για να κάνει τις προσωπικές της κλήσεις, ενώ, συχνά, αντί να εργάζεται, «περιδιάβαινε» στο Facebook και σε αντίστοιχες ιστοσελίδες.
Η αεροπορική εταιρία, από το Δεκέμβριο του 2008, είχε στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα που απαγόρευε στο προσωπικό της να επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Παρ' όλα αυτά, η υπάλληλος καθημερινά επισκεπτόταν το Facebook προκειμένου να αναρτήσει σχόλια, ενώ αρκετές φορές, όταν την καλούσαν πελάτες για κράτηση εισιτηρίων, τους απαντούσε ότι το σύστημα κρατήσεων δεν λειτουργεί, προκειμένου να ασχολείται ανενόχλητη με την αγαπημένη της ασχολία, σύμφωνα με τις καταθέσεις.
Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου ότι η απόλυσή της έγινε για λόγους εχθρότητας και εκδίκησης της εργοδότριας εταιρίας.
Πηγές: ΝΕΤ
Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη
Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος
Πηγές: ΝΕΤ
Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη
Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου