Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

EKT: Άδικες και ισοπεδωτικές οι προβλέψεις για την Ελλάδα θεωρεί ο Ιβ Μερς



Photo for this article
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιβ Μερς, θεωρεί τις προβλέψεις ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες δεν θα τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους και ότι θα εξαναγκαστούν σε αναδιάρθρωση, άδικες και ισοπεδωτικές.
Σε συνέντεξή του που δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλωσε:
«Οι χώρες-μέλη που λαμβάνουν βοήθεια έχουν αναλάβει συνταγματικές δεσμεύσεις προκειμένου να εφαρμόσουν τα προγράμματα δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Το να αρνείται κανείς σ' αυτές τις δημοκρατίες ότι έχουν τη βούληση να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους συνιστά μιαν άδικη και ισοπεδωτική προκατάληψη».
Για την Ισπανία δήλωσε ότι είναι «διαφορετική περίπτωση» από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, καθώς το δημοσιονομικό της έλλειμμα είναι χαμηλό.
Τέλος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και αν μπορούν να αλλάξουν το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων του ευρώ από την ΕΚΤ, ο κ. Ιβ Μερς είπε:
«Αποστολή της Ευρωτράπεζας είναι να διατηρεί την σταθερότητα των τιμών σε μεσοπρόθεσμη βάση και στην αποστολή της αυτή δεν υπάρχουν "εάν" και "αλλά"».

Πηγή: mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις