Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Δισεκατομμύρια στην Ελλάδα μέσω Ελβετίας

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/article841320.ece/ALTERNATES/w620/ubs21411.jpgΘα πρέπει να ξεχάσουν οι Ευρωπαίοι τον φορολογικό «παράδεισο» της Ελβετίας..
Η κυβέρνηση αποφάσισε τη φορολόγηση των καταθέσεων. Πώς η Ελλάδα μπορεί να έχει κέρδος δισεκατομμυρίων
Με τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία να υπολογίζονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια, το ποσό που θα εισπράξει τον πρώτο χρόνο η Ελλάδα από τη φορολόγηση των καταθέσεων που αποφάσισε η ελβετική κυβέρνηση θα ανέρχεται σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ», η απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης να φορολογήσει τις καταθέσεις Ευρωπαίων μη νόμιμων κατοίκων της χώρας είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκανε το 2005 με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι συνολικές καταθέσεις μη νόμιμων κατοίκων της χώρας υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελούν το 11% του ΑΕΠ της Ελβετίας.
Τα ονόματα και τα ποσά των καταθέσεων, όπως διευκρινίζουν ελβετικές πηγές, θα εξακολουθήσουν να μένουν μυστικά και θα φορολογούνται με ευθύνη της ελβετικής τράπεζας και, πάντοτε ανωνύμως, θα αποδίδονται στη χώρα καταγωγής του καταθέτη.
Οι Ευρωπαίοι καταθέτες θα πληρώσουν έναν «φόρο βάσης» για το ποσό των καταθέσεων τους -όχι μεγαλύτερο του 20% της αξίας τους- και ετήσιο φόρο για τα κέρδη από των κάθε είδους τραπεζικών καταθέσεων τους. Τα ποσά θα συγκεντρώνονται στη διεύθυνση Φορολογίας της Ελβετίας η οποία, ανώνυμα, θα τα στέλνει στην χώρα του καταθέτη.
Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», μέσα στο καλοκαίρι θα υπογραφούν οι σχετικές συμφωνίες με τη Βρετανία και τη Γερμανία, οι πολίτες των οποίων πιστεύεται ότι έχουν καταθέσεις 95 δισεκατομμυρίων και 315 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα σε ελβετικές τράπεζες.
Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν συμφωνίες με την Ιταλία και Γαλλία, όπως αναφέρουν ελβετικές πηγές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ενδεικτικά ότι η Γερμανία θα εισπράξει περί τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο.  
Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση  με όρους ανάλογους εκείνων που συμφωνήθηκαν με τη Βρετανία, η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων θα αποδώσει περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις