Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δεν καταθέτει τα όπλα ο Πατσαντάρας μέχρι τη δικαίωση του μαρτυρικού Διστόμου




Δεν καταθέτει σε καμία περίπτωση τα όπλα και προτίθεται να αγωνιστεί για τη δικαίωση των νεκρών του Διστόμου μέχρι την τελική νίκη ο δήμαρχος ΔΑΑ Ιωάννης Πατσαντάρας αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη από τον Δήμο Διστόμου -Αράχωβας-Αντίκυρας αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις αποζημιώσεις των κατοίκων της βοιωτικής κωμόπολης.

Ο Ιωάννης Πατσαντάρας δηλώνει ότι "εμείς παραμένουμε πιστοί στον όρκο μας, και θα συνεχίσουμε την διεκδίκηση των αποζημιώσεων με κάθε τρόπο και με το όποιο κόστος. Το χρωστάμε στους Διστομίτες νεκρούς το χρωστάμε στους άγραφους νόμους του Δικαίου και στην Πατρίδα μας". Προς επίρρωση της θέσης του για διαρκή, σκληρό αγώνα ο δήμαρχος ΔΑΑ επικαλείται τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τονίζει την πεποίθηση του μεγάλου Ελληνα στοχαστή που υποστήριζε ότι "ο κόσμος αλλάζει μόνο, όταν έστω ΚΙ ΕΝΑΣ άνθρωπος θέλει να τον αλλάξει".

Ο κ. Πατσαντάρας δεν κρύβει την οργή του για την αρνητική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την οποία θεωρεί προϊόν πιέσεων και πολιτικών σκοπιμοτήτων ενώ διαβλέπει μικρό νομικό παράθυρο που η σημερινή ετυμηγορία αφήνει για τη συνέχιση των διεκδικήσεων εκ μέρους των ελληνικών αρχών στον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στην ηθική και υλική δικαίωση των κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου.
Δείτε το πλήρες δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας κ. Ιωάννης Πατσαντάρας.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

όπα ρε Βοιωτέ,μας βλέπουν και μας ξέρουν

έχουμε τέτοιο παλικάρι, τέτοιο επαναστάτη και δεν το ξέρουμε.

αμόλα καλούμπα τώρα που έρχονται και οι απόκριες...

πάρτο αλλιώς

συνολικες επισκεψεις