Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ.


ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ  ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ "ΝΕΟ ΨΑΧΤΗΡΙ" ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ BLOG ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ....ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΟΠΟΤΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Θα σας αναφέρω μια ιστορία με πολύ ζουμί και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Από το καλοκαιρι που μας πέρασε ψάχνοντας  για το πότισμα στα Λιβάδια (είμαι βλέπετε ερασιτέχνης  γεωργός ) διαπίστωσα ότι το νερο του ρέματος του Αγίου Ευσταθίου και πιθανόν και η στέρνα να είναι γεμάτη με λύματα .
Παράλληλα  άκουσα ότι κάποιος γείτονας είχε πρόβλημα με το νερό του ποτίσματος  κάποια από τα  δένδρα του έχουν αρχίσει να ξεραίνονται, έτσι αποφάσισα να  αρχίσω  να ψάχνω την όλη κατάσταση .
Δεν  θα θεωρήσω  τις όποιες εικασίες  (διότι έως να αποδειχτούν είναι εικασίες ) αναφέρω εδώ  ως τελικές  διότι  περιμένω από την νέα δημοτική αρχή να ερευνήσει και η ιδία το θέμα και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι την έρευνα πρέπει να κάνουν σύμβουλοι χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις  ελέγχοντας παράλληλα και την λειτουργία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Για την αποχέτευση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  ALPEN ,ΦΑΣΟΥΛΙ ,ΑΙΓΛΗ , ΑΣΤΕΡΩ κλπ  σε όλη δηλαδή την περιοχή βόρια και δυτικά του νεκροταφείου  δημιουργήθηκε ένας αγωγός λυμάτων που κατασκεύασε ο Δήμος με σκοπό την οικολογική και περιβαλλοντολογική αναβάθμιση της περιοχής  αυτής. Ομοίως δημιουργήθηκε και  ο αγωγός των λυμάτων των σπιτιών και ξενοδοχείων από τον Καραϊσκάκη έως την dolce vita .  Δυστυχώς τα λύματα αυτά αντί να οδηγηθούν ως όφειλαν  στον βιολογικό καθαρισμό  από ότι φαίνεται έχουν οδηγηθεί σε ένα παλαιό φρεάτιο απορροής  όμβριων του δρόμου κάπου κάτω από τον Άγιο Δημήτριο . Αποτέλεσμα  αυτού είναι λύματα να αφήνονται ελεύθερα την περιοχή του ρέματος προς την στέρνα του Αγίου Ευσταθίου. Τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο εμφανή το καλοκαίρι διανθισμένα με  νέα εσάνς σκατουλί  και παράγωγα αυτής αν και η μεγάλη χρήση των αγωγών αυτών γίνεται τον χειμώνα .
Εγώ εδώ θα θέσω  τα  ερωτήματα που προκύπτουν  και ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
1.       Ο δρομος από το πρώην Ξενία νυν SANTA MARINA  εως τους Δελφούς έχει μια ζώνη απαλλοτρίωσης μεγαλύτερη από το εύρος κατάληψης των έργων ποιοι είναι όλοι αυτοί που στην ζώνη αυτή έκαναν κατάληψη αφαιρώντας γη από το κοινωνικό σύνολο και προσθέτοντας τους στην ιδιοκτησια τους  ( κυριως από τον Καραισκακη και προς τους Δελφούς και αναφέρομαι στον κάτω δρόμο ) στην Αράχοβα.

2.       Οι αγωγοί λυμάτων που αναφέρω  έγιναν με μελέτη ; τι προέβλεπε η μελέτη ; εφαρμόστηκε; ποιος έλεγξε την εφαρμογή της;  ποιος από τον δήμο ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή της  και ποιος παρέλαβε το έργο ;  είναι και η ΤΥΔΚ ανακατεμένη  η απλώς γελάστηκε;

Περιμένοντας απαντήσεις και ενέργειες από την νέα δημοτική αρχή  σας καλώ    να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα  περιβάλλοντος , δημόσιου συμφέροντος και διασπάθισης δημόσιου χρήματος μην υποκύπτοντας σε πιέσεις και συμφέροντα.

Υ.Γ.  Για όσους αναρωτιούνται τι δουλειά έχει η ζώνη απαλλοτρίωσης με τον αγωγό τους ενημερώνουμε ότι  απλώς αυτή η ζώνη είναι η ο πλέον κατάλληλος τόπος για την τοποθέτηση των αγωγών και συνήθως σε αυτή τοποθετούνται.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.Σ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Αφού το θέμα το ψάξατε γιατί δεν λέτε ποιος πήρε την εργολαβία και ποιος συμφώνησε να σταματήσει το έργο στα μισά?

Ανώνυμος είπε...

αν ήθελε να είναι επώνυμος δεν θα έστελνε την καταγγελία με ψευδώνυμο και δεν θα ζητούσε να διερευνηθεί από το συμβούλιο η τοποθέτηση του κ.Γιαννέλου θυμίζει την ρήση θα κάνουμε μια επιτροπή από ......

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΕΛΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΡΙΞΕ 5 ΚΙΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΠΟΓΙΑ (ΘΡΥΛΟΥ)ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΑΗ ΣΤΑΘΗ ΝΑ ΔΕΙΣ.
ΡΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΥΡΜΑΤΑΡΙΑ ΨΑΧΝΕΙΣ.

συνολικες επισκεψεις