Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τραγική η κατάσταση του δρόμου προς Παρνασσό.

  Χιλιάδες επισκέπτες και χιονοδρόμοι συρρέουν το χειμώνα στην Αράχωβα και τον Παρνασσό, ωστόσο η πρόσβαση προς το χιονοδρομικό, ειδικά στα τελευταία 5 Km, είναι απαράδεκτη, εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και οχημάτων και φυσικά δυσφημεί  την περιοχή μας στα μάτια τρίτων.
  Ειδικότερα 5 Km πριν το χιονοδρομικό κέντρο (Κελάρια)  στη θέση :"Βαρκό", υπάρχουν μεγάλες λακκούβες σε όλο το πλάτος της οδού, οι οποίες είναι διάσπαρτες και συνεχίζονται σε ένα μήκος 3 Km, κατά διαστήματα.
  Το βάθος της κάθε λακκούβας ξεπερνά τα 5 εκ. και απαιτεί την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος ώστε να προσπελαστεί η λακκούβα ή ακόμη και την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εν λόγω λακκούβες, είναι απ΄το περασμένο καλοκαίρι και λόγω του πάγου και της διέλευσης των εκχιονιστικών έχουν διευρυνθεί.
Επιπολαιότητα ή αδιαφορία;

Το μεν χιονοδρομικό επικαλείται ότι ο δρόμος δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του, αντίστοιχα και ο Δήμος Αράχωβας, και φυσικά ρίχνουν τις ευθύνες της συντήρησής, τού εν λόγω δρόμου, στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Βοιωτίας.(Νυν Περιφέρειας).
Αδιαφορία απ' όλους τους φορείς, εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων , έκθεση σε κίνδυνο ατυχήματος, ρεζίλι, το λιγότερο, για τα χάλια της περιοχής μας.
Το κόστος είναι αμελητέο, για να κλείσουν 50 λακκούβες, που να ζητούσαμε και το αυτονόητο, τη στρώση ασφαλτοτάπητα καθ' όλο το μήκος του δρόμου (τελευταία 5 Km) προς τον Παρνασσό!
Κύριοι του Δήμου Αράχωβας, του χιονοδρομικού, δείξτε έμπρακτο ενδιαφέρον για κάτι στοιχειώδες που αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής μας!
Περιμένουμε την απάντηση των αρμοδίων φορέων και ειδικά την ευαισθητοποίηση του Δήμου Αράχωβας, ώστε να επιλυθεί οριστικά το παραπάνω ζήτημα.
Θα επανέλθουμε σύντομα και φυσικά ελπίζουμε ότι δε θα ζητηθεί η συνδρομή της δικαιοσύνης για την αναζήτηση ευθυνών, εξαιτίας της αδιαφορίας κάποιων αρμοδίων...
Παραθέτουμε με φωτογραφικά στιγμιότυπα, τη σημερινή τραγική κατάσταση.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
Θαυμάστε την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων φορέων!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις