Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Διορισμός συμβούλων στο Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου

Ο Δήμος Δελφών, αφού έλαβε υπ’ όψιν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Ναυτικού & Ιστορικού Μουσείου Γαλαξιδίου, αποφασίζει: 

Α. Ορίζει την κα Ροδούλα Σταθάκη ως Επιστημονική Σύμβουλο του Ναυτικού Μουσείου Γαλαξιδίου, με τις εξής αρμοδιότητες:

  1. Να συντάσσει προτάσεις για την αποτελεσματική λειτουργία του Μουσείου, καθώς και για την κατάλληλη συντήρηση, φύλαξη και τοποθέτηση των εκθεμάτων του Μουσείου.
  2. Να συντάσσει – κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου – την αλληλογραφία του Μουσείου, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας με τις Υπηρεσίες και τα Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  3. Να εποπτεύει την τήρηση του αρχείου του Μουσείου.
  4. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τον εμπλουτισμό του Μουσείου με νέα εκθέματα και για την ανταλλαγή συλλογών ή εκθεμάτων.
  5. Να αναλαμβάνει την κατάρτιση εθελοντών, οι οποίοι προσφέρονται να ξεναγούν στο Ναυτικό Μουσείο.

Β. Ορίζει τον κ. Τσαουσάκη Γεώργιο ως Ειδικό Σύμβουλο επί Ναυτικών Θεμάτων του Μουσείου, με τις εξής αρμοδιότητες:

  1. Να συντάσσει προτάσεις για την αποτελεσματική λειτουργία του Μουσείου, καθώς και για την κατάλληλη συντήρηση, φύλαξη και αξιοποίηση των ναυτικών εκθεμάτων και της συλλογής γραμματοσήμων Αργοναύτες του Μουσείου.
  2. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τον εμπλουτισμό του Μουσείου με νέα ναυτικά εκθέματα και για την ανταλλαγή συλλογών ή εκθεμάτων.
  3. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση δωρεών, κληρονομιών και κληροδοσιών.
  4. Να καταγράφει τις ανάγκες καλής λειτουργίας των υπηρεσιών του Μουσείου, καθώς και τις ανάγκες συντήρησης εντός και εκτός του Μουσείου και να ενημερώνει σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  5. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση αντικειμένων προς πώληση από το Πωλητήριο του Μουσείου και να εισιγείται την προμήθειά τους στην Επιτροπή Μουσείου.
  6. Να ενημερώνει και να συνεργάζεται με τον δωρητή της συλλογής Αργοναύτες, κο Αννιτσά, για θέματα που αφορούν την κατάλληλη συντήρηση, φύλαξη και προβολή της συλλογής.
  7. Να αναλαμβάνει την κατάρτιση εθελοντών, οι οποίοι προσφέρονται να ξεναγούν στο Ναυτικό Μουσείο, σε θέματα που αφορούν τα ναυτικά εκθέματά του.

Οι εισιγήσεις των ανωτέρω Συμβούλων θα απευθύνονται στην Επιτροπή του Ναυτικού & Ιστορικού Μουσείου Γαλαξιδίου, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και εφόσον κρίνουν σκόπιμο, στον ίδιο τον Δήμαρχο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κρητικοι στο μουσειο Γαλαξιδιου? δεν ισχυει η εντοπιοτητα?

συνολικες επισκεψεις