Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι πιο κρίσιμες εκλογές…(λέμε και καμιά μακακία για να περνά η ώρα)


της Μιχαλούς
Ο λαός μίλησε και έκανε τα λιοντάρια κοτούλες… Οι προσπάθειες πολιτικών φωστήρων για δημιουργία Κυβέρνησης υποτελών έπεσε στο κενό…Αυτή τη φορά οι εκβιασμοί δεν έπιασαν τόπο από όπου και αν αυτοί προέρχονταν. Η κινδυνολογία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος έθεσε θέμα "εθνικού κινδύνου" για να σχηματιστεί κυβέρνηση υλοποίησης του Μνημονίου, βλέπε πως θα βγάλουν από τις τσέπες μας άλλα  11,5 δισ. ευρώ και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τα 50 δισ. ευρώ, εξανεμίστηκαν.

Σύμμαχός του στο νέο δίλημμα στάθηκε και ο διοικητής της Τράπεζας κατά όνομα της Ελλάδας, Προβόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι "Βγήκαν 800 (700 ρευστό+100 σε ομόλογα) εκατομμύρια ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες μόνο χθες".
Στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας, το πολιτικό κατεστημένο που την έφερε σε αυτή την κατάσταση ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωσή του…Ο Αντώνης, ο Μπένι και ένα μόρφωμα τεχνοκρατών, επιμένει να κυβερνήσει για το «καλό» μας, προφανώς το φτύσιμό μας το πήραν για ψιχάλα.
 Και σε όλο αυτό το κλίμα της καταστροφολογίας ξανά μανά και οι δηλώσεις του κυρίου Σόιμπλε και άλλων απογόνων των SS, ότι πχ η Γερμανία έχει έτοιμο  σχέδιο … ( ερώτηση συντάκτη: προβλέπονται και φουρνάκια;) Σου λένε, έχουν προετοιμάσει την έξοδο μας από το Ευρώ και άλλα τέτοια.
 Ωστόσο υπάρχουν και αναλύσεις όπως αυτή του Mark Grant, του συγγραφέα του περίφημου βιβλίου Out of the Box, όπου αναφέρει σε αυτό ότι η Ευρώπη στο τέλος μπορεί να εκλιπαρεί την Ελλάδα να πάρει τα χρήματα για να μην καταστραφεί όλη η Ευρώπη. Μάλιστα αναφέρει ότι το συνολικό χρέος της χώρας μας είναι 1,3 τρις δολ που αντιπροσωπεύει το 40,60% του ΑΕΠ της Γερμανίας!!!
 Από την άλλη η  JP MORGAN αναφέρει ότι οι άμεσες ζημιές από μια έξοδο της Ελλάδας θα έφθαναν το ποσό των 400 δις ευρω!!! Βεβαίως συνέπειες θα υπήρχαν και για την Ελλάδα, αλλά αυτές εμείς τις έχουμε πάνω από το κεφάλι μας ούτως ή άλλως.
Την ίδια στιγμή ακόμη και το Reuters γράφει... Αν "σπρώξουν" την Ελλάδα έξω από το ευρώ, οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες για την Ευρώπη … Η Ελλάδα, ως μικρή περιφεριακή οικονομία της ευρωζώνης, κάποια στιγμή θα συνέλθει, ίσως ένα χρόνο μετά, η ευρωζώνη είναι άγνωστο πότε θα καταφέρει να συνέλθει.
 Άντε να  τελειώνουμε να γίνουν οι εκλογές και να βάλουμε μια αρχή... έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και όσο καθυστερούμε, τόσο πιό πολλά θα 'χουμε μετά να διορθώσουμε... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις