Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πρωτοφανή ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Στο 30% ανέρχεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue. Δεύτερη η ΝΔ με 26%, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ.

Σε πρωτοφανή ποσοστά, για την πολιτική ιστορία της Αριστεράς, σκαρφαλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε ό,τι αφορά την εκλογική επιρροή, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έρχεται πρώτο, λαμβάνοντας 30%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 26%. Τρίτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ, ενώ οριακά ανεβασμένα είναι τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στον αντίποδα, σε πτωτική πορεία βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:
- ΣΥΡΙΖΑ: 30%

- ΝΔ: 26%
- ΠΑΣΟΚ: 15,5%
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8%
- Δημοκρατική Αριστερά: 6,5%
- ΚΚΕ: 5%
- Χρυσή Αυγή: 4%
- δημιουργία, ξανά! - Δράση 3%
- Λοιπά 2%
Στην παράσταση νίκης, η πλειοψηφία, δηλαδή το 54%, θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ (42% στο προηγούμενο Βαρόμετρο). Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%, ενώ στο προηγούμενο Βαρόμετρο τα ποσοστά του στην αντίστοιχη ερώτηση ήταν 45%.

Επιπρόσθετα, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (47%) θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα, έναντι ποσοστού 31% στο προηγούμενο Βαρόμετρο. Για το 33% δεύτερη θα είναι η ΝΔ, έναν 39% στο προηγούμενο Βαρόμετρο.

Τις περισσότερες θετικές γνώμες στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας με 24%. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 19% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 17%. Τέταρτος έρχεται με 16% ο... κανένας και έπονται οι κύριοι Κουβέλης 11%, Καμμένος 7%, Παπαρήγα και Μιχαλολιάκος με 2% αμφότεροι.

Σε σχέση με το προηγούμενο Βαρόμετρο (15-17/5/2012) τα ποσοστά του κ. Τσίπρα είναι αυξημένα κατά 5%. Κατά 2% είναι αυξημένα τα ποσοστά του κ. Σαμαρά, κατά 1% του κ. Βνιζέλου ενώ ο κ. Κουβέλης εμφανίζει πτώση 4%.
Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, 54%, θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας, το 26% θα επιθυμούσαν αυτοδύναμες κυβερνήσεις και το 12% οικουμενική. Κυβέρνηση τεχνοκρατών επιθυμεί μόλις το 1%.

Από το 26% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 11% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ και το ίδιο ακριβώς ποσοστό θέλει αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις το 1% θέλει αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ.

Από το 54% που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, το 22% επιθυμεί κυβέρνηση κομμάτων αριστεράς και μόλις το 4% θέλει συνεργασία δεξιών κομμάτων. Το 13% θα επιθυμούσε τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Το 6% θα ήθελε έναν ευρύτερο συνασπισμό με βάση τα δύο μεγάλα κόμματα και το 5% θα ήθελε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΩΝ.
Αναρτήθηκε από:Ανεμώρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις