Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 24χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλβανό ληστή που είχε εισβάλει στο σπίτι του στην Παιανία, με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη στο αστυνομικό τμήμα.




Στον 24χρονο φοιτητή είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής. Με αυτό τον τρόπο οι εισαγγελικές αρχές του αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό του “βρασμού της ψυχικής ορμής”, αποκλείοντας ουσιαστικά την ποινή των ισοβίων.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο πατέρας του 24χρονου, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα δικαστήρια χειροκρότησε τον δικηγόρο του 24χρονου κατά την έξοδό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr ο 24χρονος, που τα ξημερώματα της Πέμπτης πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο Αλβανό ληστή, που νωρίτερα είχε εισβάλει στο σπίτι του, στην Παιανία, απειλώντας με μαχαίρι τη μητέρα του, δηλώνει σοκαρισμένος από την τραγική εξέλιξη που είχε η καταδίωξη των δύο διαρρηκτών.

Ο φοιτητής, ανάμεσα σε άλλα, είπε στους δικαστικούς λειτουργούς ότι ο θάνατος του Αλβανού θα είναι ένα σημάδι, που θα το κουβαλάει για όλη του τη ζωή.

Για τον πυροβολισμό που επέφερε το θανάσιμο τραύμα στον 43χρονο ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, και ενώ κρατούσε στα χέρια του το κυνηγετικό όπλο, σκόνταψε σε ένα ανάχωμα, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει.

Συγγενείς του 24χρονου φοιτητή έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης

Επειδή στην ιατροδικαστική έκθεση του θανάτου του 43χρονου, σημειώνεται ότι βλήθηκε από 19 σκάγια, ο 24χρονος διευκρίνισε ότι με αυτό το όπλο, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο μεγαλύτερη είναι η διασπορά των σκαγιών, εξηγώντας ότι το όπλο δεν έριξε πάνω από μία φορά.

Βασικός μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση ο αδερφός του δράστη, που φέρεται να συνεπλάκη μέσα στο σπίτι με έναν από τους ληστές.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχε συγκεντρωθεί από τις 8.30 το πρωί πλήθος κόσμου σε ένδειξη συμπαράστασης στον 24χρονο και την οικογένειά του.

Μάλιστα, κατά την άφιξή του στα δικαστήρια, ο κόσμος ξέσπασε σε χειοκροτήματα, ενώ πολλοί φώναζαν “Μπράβο”.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις