Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αράχωβα: χειμερινός προορισμός - κόλαση για τα αδέσποτα


Μέσα σε 2 χρόνια φιλόζωες εθελόντριες έχουν σώσει πάνω από 30 σκυλιά από την περιοχή της Αράχωβας. Αυτή την περίοδο φρόντιζαν μερικά κουτάβια αδέσποτα, περίπου 8 μηνών, 2 εκ των οποίων είχαν μεταφερθεί ήδη στην Αθήνα για να υιοθετηθούν. Στις 2 Δεκεμβρίου βρήκαν νεκρή από φόλα την μία κουταβίτσα, την Χάρμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας στην κτηνιατρική Λειβαδιάς, η Χάρμα δηλητηριάστηκε, από φόλα που κάποιο ανθρώπινο χέρι πέταξε στα κουτάβια!
Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας γνωστός τους τους κάλεσε για να τους ειδοποιήσει ότι είδε έναν κάτοικο να πετάει ποντικοφάρμακο στην περιοχή Λιβάδι, απ όπου έφαγε ο σκύλος του αλλά ευτυχώς τον έσωσαν...
Κάθε χρόνο, πριν τις γιορτές και καθώς η Αράχωβα αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για εκδρομές, οι φόλες πέφτουν σύννεφο, μας καταγγέλουν οι φιλόζωες, από την ομάδα Αράχωβα του straylife.
Οι λόγοι....''συνηθισμένοι'': τα σκυλιά ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε και να επιβιώσουν, βρωμίζουν τους δρόμους και χαλάει η εικόνα της γκλαμουράτης Αράχωβας.
Μάλιστα, παρά τις προσπάθειές τους και την επικοινωνία τους με τον νέο Δήμαρχο, ο οποίος είναι αρκετά ζωόφιλος, δεν έγινε ακόμα ούτε πρόγραμμα στειρώσεων ούτε περιφραγμένος προσωρινός χώρος-καταφύγιο.
Φυσικά, τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν στην Αράχωβα μόνα τους λόγω του...κλίματος. Η κυριότερη πηγή αδέσποτων είναι οι βοσκοί, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα κουτάβια των αστείρωτων ζώων τους που δεν φροντίζουν να απομονώσουν έστω για να μην ζευγαρώσουν.
Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι κάτοικοι, καθώς υπάρχουν 5-6 συγκεκριμένα ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ζώα τα οποία κάνουν βόλτα μόνα τους, χωρίς λουρί και επίβλεψη και καθότι είναι αστείρωτα, ζευγαρώνουν ελεύθερα και φυσικά οι ιδιοκτήτες τους δεν αναλαμβάνουν μετά την ευθύνη για τα κουτάβια!
Φυσικά δεν λείπουν οι εγκαταλείψεις από κυνηγούς, για όσα σκυλιά τους είναι πλέον άχρηστα στο αιματοβαμμένο άθλημά τους ενώ ακόμα και Αθηναίοι εγκαταλείπουν ζώα στην Αράχωβα για να μην καταφέρουν να βρουν το δρόμο πίσω στο σπίτι!!!
Δεν φτάνει μόνο η εγκατάλειψη, τα ζώα αυτά ζούν κυνηγημένα, αφού έχουν βρεθεί πυροβολημένα, δηλητηριασμένα αλλά και φαγωμένα από λύκους, αφού προσπαθούν να κρυφτούν στο βουνό όσο οι άνθρωποι τα διώχνουν!

Μερικά από τα θύματα:

Saya, κυνηγόσκυλο, πέθανε στον κτηνίατρο:
Στις 5 Δεκεμβρίου, 3 μόλις μέρες μετά τη δηλητηρίαση της Χάρμα, οι φιλόζωοι βρήκαν ένα σκυλί να ουρλιάζει από τους πόνους. Μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο στη Λιβαδειά. Έχει κατεστραμμένο συκώτι και νεφρά και αιμοραγία από παντού. Ονομάστηκε Ποπίτσα.


Αυτό είναι δείγμα από κάποια φόλα που πέταξαν στο χαλάκι εξώπορτας σπιτιού, όπου ζει ένα Λαμπραντόρ. Ευτυχώς δεν δηλητηριάστηκε!

Αν αυτοί έχουν βάλει σκοπό να αφανίσουν τα σκυλιά και τις γάτες, εμείς ας πιέσουμε το δήμο να δημιουργήσει άμεσα πρόγραμμα στειρώσεων και υιοθεσιών!

Στείλτε τη διαμαρτυρία σας:
Τηλ. 22670 31318
email:  arachova@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις