Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο Καιρός κατά τη διάρκεια του πανηγυριού

Το καιρικό ενδιαφέρον όλων μας κορυφώνεται, με την αυλαία του πανηγυριού της Αράχωβας να ανοίγει σήμερα το απόγευμα, μέχρι και τη λήξη του στις 25/4.
Καταρχήν σε γενικές γραμμές δεν αναμένουμε υφεσιακή δραστηριότητα (έλευση χαμηλού) που θα προκαλέσει γενικευμένες βροχές, ωστόσο θα αρκεστούμε σε τυχόν τοπικές αστάθειες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Παράλληλα οι υψηλές πιέσεις πάνω από την Ελλάδα θα δημιουργούν συνθήκες καλοκαιρίας και ζέστης.

( Να σημειωθεί ότι οι τοπικές αστάθειες που παρατηρούνται αυτή την εποχή στον Ελλαδικό χώρο, δεν μπορούν να προβλεφθούν από τα γενικά μοντέλα, παρά μόνο από τα εποχικά που τρέχουν σε μεγαλύτερη ανάλυση).
 Η θερμοκρασία θα είναι σε συνεχή άνοδο με αποκορύφωμα στις 25/4 όπου θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα αγγίξει τους 22 βαθμούς.
Πιο συγκεκριμένα:

                         T' Άι- Γιωργιού η Αράχωβα θα γεμίσει πάλι καπνούς απ΄το ψήσιμο των αρνιών


Σήμερα Κυριακή 22/4, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να φαίνεται κάτι αξιόλογο για βροχή.Εκτιμούμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς, η μέγιστη, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων.

Τη Δευτέρα 23/4, αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει στους 20 Βαθμούς Κελσίου, οι δε άνεμοι από Δ-ΒΔ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 24 και 25/4 αντίστοιχα διαφαίνεται με τα σημερινά στοιχεία, τοπική αστάθεια, η οποία θα είναι εντονότερη την Τετάρτη με πιθανές μεμονωμένες βροχές τις μεσημεριανές ώρες.
Την Τρίτη οι πιθανότητες είναι μικρές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων.
Η θερμοκρασία σε συνεχή άνοδο, ειδικά την Τετάρτη 25/4, θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στους 22 Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν απο Δυτικές διευθύνσεις γενικότερα.

Επειδή ειδικά η Τετάρτη 25/4, μας ενδιαφέρει όλους, καθώς ολοκληρώνεται το "χάλασμα" του πανηγυριού και παρουσιάζει κάποια καιρική έξαρση, από πλευράς φαινομένων, ο,τιδήποτε νεότερο στοιχείο έχουμε, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο πανηγυράκι μας, και  χρόνια πολλά σε όλους!!!

arahovameteo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις