Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ολοκλήρωση Ανακεφαλαιοποίησης

Γράφει ο Μαυραετός της Ρούμελης:

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ. Με τα κεφάλαια αυτά, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, αποκαθίσταται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα. 

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες (σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου) αποκτούν τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία τους υπέρ της πραγματικής οικονομίας.


Η παραπάνω άποψη αποτελεί άποψη του Υπουργείου Οικονομικών. Το τι θα γίνει στο τέλος και ποια θα είναι η επίπτωση σε όλους μας, αν δηλαδή θα είναι θετική ή αρνητική, θα φανεί στην πορεία... 


Σχόλιο του συντάκτη: Αν και δε συνηθίζω να περνάω τις προσωπικές μου απόψεις σε άρθρα που δημοσιεύω οπουδήποτε (π.χ. blogs, websites, εφημερίδες), η δική μου άποψη είναι τελείως διαφορετική από τα όσα γράφει το δελτίο τύπου. Θεωρώ όμως αναγκαία τη δημοσίευση του εν λόγω δελτίου τύπου, για να μάθετε όλοι οι αναγνώστες τις συμφωνίες που υπογράφονται ή τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε σε περίπτωση που αποδειχθεί μελλοντικά ότι κάτι δεν πήγε σωστά, να ξέρουμε όλοι πότε και από ποιους ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. 

Μαυραετός της Ρούμελης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις