Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αυτή είναι η Λαγκάρντ, αυτό είναι το ΔΝΤ. Ακούστε την, για να μην έχετε καμιά αμφιβολία για το τι μας περιμένει

- Διαβάστε τι απαντά για την ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλούν τα μέτρα!
- Για τα Ελληνόπουλα που υποφέρουν, υπεύθυνοι είναι οι γονείς τους που δεν πληρώνουν τους φόρους τους


                        

 Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Γκάρντιαν και δεν έκρυψε καθόλου την ιδέα που έχει για την ανθρωπιστική τραγωδία στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση εάν κάθε φορά που κοιτάζει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία και απαιτεί μέτρα επιλέγει να αγνοήσει το γεγονός ότικάποιες γυναίκες δε θα έχουν πρόσβαση σε μαία για να γεννήσουν, ασθενείς δεν έχουν φάρμακα που είναι απαραίτητα για να ζήσουν και ηλικιωμένοι πεθαίνουν μόνοι χωρίς φροντίδα, απαντά ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά σε κάποιο χωριό του... Νίγηρα που πηγαίνουν σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα, μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρία, την ώρα που θέλουν πολύ να μορφωθούν.
«Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται ακόμα περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα», λέει η Λαγκάρντ.
Σε ερώτηση για το πώς ευθύνονται τα παιδιά στην Ελλάδα που υποφέρουν από τις περικοπές, η επικεφαλής του ΔΝΤ απαντά ότι υπεύθυνοι είναι οι γονείς τους, που πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους. Και συμπληρώνει: "Οι Έλληνες πέρασαν καλά και τώρα πρέπει να πληρώσουν"

Σαν πολίτης αυτής της χώρας, σαν γονέας δύο παιδιών, που είναι ουσιαστικά ανασφάλιστα, γιατί πληρώνω τον γιατρό και τα φάρμακά τους, σαν φορολογούμενος, θέλω να πω τρία πράγματα:
1. Η σύγκριση με τη Νιγηρία δεν είναι συμπτωματική. Η Νιγηρία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Διαθέτει πετρέλαιο, χρυσό, ουράνιο, αγροτική παραγωγή. Οι Νιγηριανοί που ζουν στη χώρα τους, βιώνουν αυτά που είπε η Λαγκάρντ. Οι υπόλοιποι γυρνάνε στις πόλεις της Ευρώπης, πουλώντας cd και μαϊμού τσάντες για να ζήσουν. Κάντε τους απαραίτητους συνειρμούς και θα καταλάβετε πού μας πηγαίνουν.
2. Ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του και στα παιδιά του για τις επιλογές που θα κάνει. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε...
3. Όσοι μας λένε ότι μπορεί να υπάρξει συννενόηση με τέτοια άτομα, που έχουν τέτοιες αντιλήψεις και τέτοια ατζέντα ή είναι βαθιά νυχτωμένοι ή θέλουν να γίνουν η ελίτ της... βαλκανικής Νιγηρίας, που θα ζούνε στα παλάτια του Άκη, όταν οι... λευκοί Νιγηριανοί θα πουλάνε cd και μαϊμού τσάντες στους δρόμους της Ευρώπης.

http://tilevoasartas.blogspot.com/2012/05/blog-post_8244.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις