Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δημοτικές Κοινότητες και σύλλογοι καταγγέλλουν την εκδήλωση “κοπή της πίτας” του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



 Κάτω Τιθορέα  17.1.2012
    Καταγγέλλουμε τον  Δήμαρχο του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας κ. Θ. Ντούρο και την γύρω από αυτόν Δημοτική Αρχή , αφού για άλλη μια φορά λειτουργώντας κρυφίως εξωθεσμικα απρόκλητα και ενάντια στις αποφάσεις της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων του Δήμου μας , αποφάσισαν  μονομερώς να μεταφέρουν και να πραγματοποιήσουν  την πρώτη εκδήλωση του νέου Δήμου για την κοπή της «πίτας» την βράβευση των πρώτων μαθητών που εισηλθαν στην ανωτάτη εκπαίδευση και τη ανακήρυξη του πρώτου επίτιμου Δημότη του νέου Δήμου μας στο πολιτιστικό κέντρο της Δ.Ε Αμφίκλειας, εκτός δηλαδή της θεσμοθετημένης έδρας του, την Δημοτική Κοινότητα της Κάτω Τιθορέας.

    Τέτοιου είδους ενέργειες πυροδοτούν ανεπιθύμητες και αλυσιδωτές αντιδράσεις,  επαναφέρουν στην μνήμη προηγούμενες εποχές που μας οδήγησαν και θα μας οδηγήσουν εκ νέου στον   διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας και την διάσπαση  της κοινωνικής μας συνοχής. Οδηγώντας έτσι εν τέλει στην απαξίωση και υποβάθμιση της σημασίας τέτοιων γεγονότων. Επίσης υποδηλώνουν μια  περίεργη σκοπιμότητα λίαν επικίνδυνη και μια εξάρτηση από εξωθεσμικά κέντρα που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι οι καταγγελίες μας αυτές σε καμία περίπτωση δεν αφορούν του πολίτες της Δ.Ε Αμφίκλειας με τους οποίους νιώθαμε και νιώθουμε αλληλέγγυοι, συναγωνιστές για την επίλυση των προβλημάτων μας, τα  οποία είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται και  βιώνουν με την ίδια ένταση.
 Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι ο κ. Δήμαρχος και η γύρω από αυτόν  δημοτική αρχή λειτουργούν  όλο και περισσότερο αποκομμένοι από τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών μας, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη σχεδόν καμία απόφαση των θεσμοθετημένων οργάνων των κοινοτήτων και των συλλόγων μας , έχει διακοπεί δε κάθε επικοινωνία μαζί μας, ενώ αντιλαμβανόμαστε  ενέργειες που πολλές φορές συνιστούν θεσμική έκτροπη.
Δηλώνουμε ότι εμείς και το σύνολο των δημοτών μας δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους πρακτικές στον Δήμο μας, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την ενότητα μας και να παλέψουμε ενωμένοι για τα προβλήματα που μας απασχολούν . Απαιτούμε από τον κ. Δήμαρχο να ανακαλέσει έστω και τώρα προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στους Δημότες μας ,οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένοι ενεργά να απορρίψουν αυτές τις διχαστικές και επικίνδυνες πρακτικές .                                                                
Τα Δ.Σ
Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας
Δημοτικής Κοινότητας Ελάτειας
Τοπικής Κοινότητας Τιθορέας
Τοπικής Κοινότητας Μοδίου
Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας
Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής
Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου
Τοπικής Κοινότητας Δρυμαίας
Τοπικής Κοινότητας Τιθρωνίου
Τοπικής Κοινότητας  Ξυλικών
Τοπικής Κοινότητας Παναγίτσας
Τοπικής Κοινότητας Ζελίου
Τοπικής Κοινότητας Σφάκας
Τοπικής Κοινότητας Λευκοχωρίου
Γεωργικοί Συναιτερισμοί ΔΕ Ελάτειας, Κάτω Τιθορέας
Αγροτικοί Σύλλογοι ΔΕ Ελάτειας & Κάτω  Τιθορέας
Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ΔΕ  Κάτω Τιθορέας
Σύλλογοι Γυναικών Κάτω Τιθορέας , Τιθορέας
Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλοποίμην Φίνος»
Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΜΕΣΤΟ»
Σύλλογος Συνταξιούχων
Αθλητικοί Σύλλογοι ΔΕ Ελάτειας, Κάτω Τιθορέας , Ζελίου
ΚΟΙΝ: α)Δήμος Αμφίκλειας –Ελάτειας
           β) ΜΜΕ 




πηγη:   http://www.e-tithorea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις