Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ευρώ ή δραχμή


Πρέπει να μείνουμε στο ευρώ γιατί η Ευρώπη είναι μονόδρομος ή μήπως θα πρέπει να πάμε στην δραχμή που είναι επίσης μονόδρομος αν δεν πληρώσουμε τους τόκους κατά τα λεγόμενα του πάνελ του Mega.

Πραγματικά εδώ και μέρες βασανίζω το αθώο μου μυαλό για να καταλάβω ποια είναι η καλύτερη επιλογή.


Ο απολογισμός του μνημονίου και της μάχης μας να μείνουμε στο ευρώ είναι :



  • 1.5εκ άνεργοι, 
  • συγχωνεύσεις σχολείων, 
  • δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις,
  • αυτοκτονίες,
  •  συσσίτια, 
  • λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία,
  • νοσοκομεία που δεν έχουν τα απαραίτητα 
  • και μια ανάπτυξη που μπροστά στους μύθους του Αισώπου μοιάζει ψέμα.
Δηλαδή το μνημόνιο μας έχει φέρει αυτά που διατυμπανίζουν οι μνημονιακοί πως θα γίνουν αν καταγγείλουμε το μνημόνιο.

Η δραχμή όμως θα ήτανε επίσης ένα καταστροφικό σενάριο διότι δεν θα είχε και περίοπτη θέση στην παγκόσμια οικονομία αλλά δεν θα έχει και την αγοραστική δύναμη της δραχμής που όλοι θυμόμαστε.
Οπότε πέφτουμε πάνω σε τοίχο και στις δυο προτάσεις και δεν είναι εύκολο να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι μας συμφέρει.

Εγώ όμως επειδή είμαι λίγο καχύποπτος και αφελής θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδήμονες πολιτικούς που τόσα χρόνια μεριμνούσαν για το καλό και την ευημερία της χώρας γιατί αντι να κόβουν 100-100 τα ευρώ από τις ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ συντάξεις του κόσμου λες και είναι γύφτοι δεν προτιμούν να βάλουν 1% φόρο επί του τζίρου βρε αδερφέ στον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο και τον Βαρδινογιάννη έτσι για να κάνουν και αυτοί το πατριωτικό τους καθήκον γιατί ο λαός παράφανηκε πατριώτης τα τελευταία 3 χρόνια και παραέβαλε πλάτη για να ''σώσει'' την χώρα.

Στις 17 Ιουνίου δεν τρομοκρατούμαστε από κανένα παπαγαλάκι, ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να μείνουμε στο ευρώ είναι να μην πληρώσουμε τους νταβατζίδικους τόκους μας επέβαλαν και να τραβήξουμε προς τον δρόμο της ανάπτυξης που σίγουρα δεν πρόκειται να επιτευχθεί με φορολογούμενη φτώχεια.


Σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ παίρνει μαζί της όλη την ευρωζώνη κάτι το οποίο δηλώνουν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες.


Το μοναδικό δημοψήφισμα που θα γίνει στις 17 είναι το αν θέλουμε θυσίες δίχως αντίκρυσμα στηρίζοντας μνημονιακούς ή θυσίες με αντίκρισμα στηρίζοντας αντιμνημονιακούς.


Κανείς δεν έχει εύκολο δρόμο, απλά υπάρχει ο ουσιαστικός και ο ανούσιος δρόμος.



Η απάντηση που μπορώ να δώσω εγώ προσωπικά στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή είναι πως δεν θα πεθάνω για καμία τράπεζα.  


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 100.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν πρόλαβε να κοπάσει καλά καλά ο απόηχος της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και ήδη έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από εκατοντάδες Αθηναίους πολίτες. Ο λόγος; Μία παλαιότερη δήλωση του κ.Αλέξη Τσίπρα ότι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι η πρόσληψη 100.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων για την τόνωση της δημόσιας ανάπτυξης η οποία μετά θα συμπαρασύρει σε ανάπτυξη και τον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, με νομοθετικό διάταγμα που εκδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, όλοι οι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους στους αρμόδιους φορείς και εντός 20 ημερών να διοριστούν ως δημόσιοι υπάλληλοι σε θέση της επιλογής τους, χωρίς μάλιστα τη διαμεσολάβηση του ΑΣΕΠ ο οποίος -στην παρούσα φάση τουλάχιστον- ουσιαστικά καταργείται.
Τέλος, να σημειώσουμε πως για περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους ΚΕΠ της περιοχής τους. (Σημείωση: Η παρούσα δημοσίευση αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.)
Αναρτήθηκε από iteanews στις Δευτέρα, Μάϊος 21, 2012

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΧΙΛ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
Διαβάστε πως με παιδιάστικα κόλπα, άλλαξαν τα λίνκ, τι βγάζει η google στην αναζήτηση 100 χιλιάδες προσλήψεις και δείτε την μεγαλοπρεπή αριστερόστροφη κωλοτούμπα τους .

Έχει γίνει χαμός με τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι δεν γράφει στο πρόγραμμά του για 100.000 προσλήψεις. Και πράγματι, αν πάτε στο σημερινό (άντε και προχθεσινό) site του δεν θα τις δείτε... τουλάχιστον όχι αν δεν ψάξετε πολύ καλά.

Αλλά συνεχίστε το διάβασμα... σας έχω λαβράκι:

Πηγαίνετε παρακαλώ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ που έγινε cached στις 6 Μαίου 2012... δηλαδή ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! Τι γράφει πάνω πάνω; "Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ". Τι ημερομηνία έχει δίπλα; 29-11-2011. (Έχω κρατήσει πλήρες screenshot σε περίπτωση που αλλάξει σύντομα η cache του Google).

Ψάξτε τώρα για τις 100.000 προσλήψεις. Τις βλέπετε; Ωραία... Τώρα πατήστε το Link πάνω πάνω στην σελίδα να σας πάει στο... αλλαγμένο κείμενο! Τι γράφει πάνω πάνω;"Σχέδιο της Γραμματείας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (2009)". Τι ημερομηνία έχει δίπλα; 11-4-2009

Τι δεν άλλαξαν; Τα σχόλια, τα αστεράκια και τον αριθμό προβολών (καθώς είναι νεότερος και μεγαλύτερος στο... παλιό "σχέδιο για το πρόγραμμα".

Τώρα θα μου πείτε... καθάρισαν κάποιο παλαιό έγγραφο!!! Μπα... απλά φρόντισαν να μην το βρούμε και αν το βρούμε να μας πούνε "γράφει σχέδιο της γραμματείας"... ΝΑΙ... απλά μέχρι πριν λίγες μέρες το είχαν ως "Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ" όπου μιλούσαν για 100.000 προσλήψεις. Όποιος έψαχνε με αυτές τις λέξεις το έβλεπε ΦΑΡΔΙΑ πλατιά όπως το έβλεπαν όλοι. Υπήρχε λοιπόν ή δεν υπήρχε σε σελίδα με τίτλο "Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ";

Δείτε και φωτογραφία με αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ... όχι τίποτε άλλο μην μας περνάνε και για κάφρους!!!

Στο νέο δεν μιλάνε βέβαια για αυτές... Όλως τυχαίως έχουν φύγει όλα τα νούμερα... Υπάρχει βέβαια διάχυτη η υπόσχεση προσλήψεων για κάλυψη όλων των κενών θέσεων. Απλά στοκαινούριο "εκλογικό" πρόγραμμα έχουν ξεχάσει το πόσες είναι!!!

Εντάξει ρε ΣΥΡΙΖΑ... άλλαξε το πρόγραμμά σου λίγες μέρες πριν τις εκλογές και πες μας ότι σε ψήφισαν για το καινούριο σου πρόγραμμα!!! Γιατί φυσικά δεν μπορεί... όλοι για το καινούριο σε ψήφισαν!!!

Σκεπτόμενος πολίτης είπε...

Για τους Μάϊος 21, 2012 2:48 μμ και Μάϊος 21, 2012 2:49 μμ

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Αν δεν διάβασες τα υπογραφέντα Μνημόνια, εδώ ειναι μια απλή περιγραφή των τεσσάρων βασικών όρων των Μνημονιων Ι και ΙΙ που υπέγραψαν οι πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
- Πρώτος Όρος: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος για την προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του.

- Δεύτερος Όρος: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών.

- Τρίτος Όρος: Οι δανειακές μας συμβάσεις (τα «Μνημόνια») υπάγονται υποχρεωτικά στο Αγγλικό δίκαιο και οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόλυτα εκτελεστές και δεσμευτικές στην Ελλάδα. (…) Με τον όρο αυτόν αντιμετωπίζεται το δανειζόμενο κράτος ως ιδιώτης οφειλέτης.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα:

(α) Δεν μπορεί να επικαλεστεί τα δικαιώματα και την προστασία που

παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος.

(β) Το κράτος ως οφειλέτης δεν μπορεί να επικαλεστεί απέναντι στους δανειστές του ούτε τα δικαιώματα που παρέχει το Ελληνικό δίκαιο και τα δίκαια όλων των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης στον ιδιώτη οφειλέτη, γιατί δεν τα αναγνωρίζει το Αγγλικό δίκαιο.

- Τέταρτος Όρος: Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο κράτος ή πρόσωπο. Η Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα. (Σημ: Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια δεν εξαιρούνται)

Ακόμη και σε ήττα πολέμου, τέτοιοι όροι είναι πρωτάκουστοι!
Αν η υπογραφή τέτοιου κειμένου δεν είναι προδοσία,
Τότε, τι είναι η προδοσία;

συνολικες επισκεψεις