Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας σχετικά με την Ολυμπιακή Φλόγα

H αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Παναγιώτα Γαζή, έστειλε την παρακάτω επιστολή, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού και στην Ι' ΕΠΚΑ Δελφών, με αφορμή την πρωτοφανή απόφαση να μη συμπεριληφθούν οι Δελφοί στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Κύριοι,
Εδώ και 76 χρόνια ο χώρος των Δελφών ως το παλιό «Κέντρο του Κόσμου», ο «ομφαλός της Γης» αποτελούσε όχι μόνο πέρασμα αλλά και έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της Ολυμπιακής Φλόγας.
Εκείνες τις ημέρες τα σχολεία, οι Πολιτιστικές Οργανώσεις, οι αθλητικοί σύλλογοι και οι απλοί πολίτες προσέφεραν ότι καλύτερο μπορούσαν για να μπορέσει να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο το «Ολυμπιακό Ιδεώδες».
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι φέτος η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας δεν περιλαμβάνει μια στάση στους Δελφούς και στην περιοχή τους.
Ζητάμε να αλλάξει η απόφαση σας αυτή. Με λογική και σύνεση να αποφασίσετε όχι μόνο το πέρασμα της Φλόγας από τους Δελφούς αλλά και της παραμονής της σε αυτούς με τις κατάλληλες εκδηλώσεις που αρμόζουν σε ένα τέτοιο γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις