Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΡΑΧΩΒΑ : ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΛΙΓΟΣ....

Μεγαλειώδης και στο φετινό πανηγύρι η συμμετοχή του κόσμου.  Από παιδάκια με τις παραδοσιακές στολές ντυμένα 2 μηνών,  μέχρι παπούδες 90 ετών !! Η λατρεία για τον Αφέντη Άγιο Γεώργιο, απερίγραπτη. Κόσμος από όλη την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας αλλά και γενικότερα από όλη την Ελλάδα αλλά και μεγάλος αριθμός τουριστών , ήρθαν αποκλειστικά σήμερα στην Αράχωβα για να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο και να παραστούν στο πανηγύρι Του !!





Ο Άγιος έβαλε και σήμερα το χέρι του και ο καιρός ήταν ο καλύτερος της χρονιάς !!
Σε μια μοναδική πανδαισία ντυμένων ανθρώπων και ήχων από το κανόνι, η ατμόσφαιρα ήταν καθαρά θρησκευτική και πανηγυρική .
Οι πίπιζες και τα νταούλια συνόδευσαν αυτήν την λαοθάλασσα μετά το πέρας της περιφοράς της εικόνας μέχρι τα παραδοσιακά καφενεία της Αράχωβας και στήθηκε τρικούβερτο γλέντι όπως άλλωστε και κάθε χρόνο.
Άτομα κάθε ηλικίας αλλά και κάθε φυλής συμμετείχαν με όλη τους την καρδιά σε αυτό το βαθιά θρησκευτικό γεγονός.
Αλλά ο υπερβολικός όπως κάθε χρονιά  κόσμος  δεν χωρά  σε αυτή την παραδοσιακή πλατεία Παπαϊωάννου μαζί με τα αυτοκίνητα όσο και αν η ισχυρή αστυνομική δύναμη  έκανε υπεράνθρωπες  προσπάθειες για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. (Από έγκυρη πηγή μάθαμε ότι στο χάλασμα του πανηγυριού θα πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας από εναλλακτική διαδρομή )
Κατά άλλα, όλος ο κόσμος με την βοήθεια της τεχνολογίας,απαθανάτιζε αυτά τα θρησκευτικά γεγονότα και οι διάφοροι τουρίστες έμειναν έκθαμβοι σε αυτό το πανηγυρικό γεγονός του τόπου μας.
Ένα άκρως άψογο πλήθος ατόμων που ακολουθούσε ή προπορεύονταν της εικόνας ,ντυμένο με τις παραδοσιακές στολές της Αράχωβας,-φουστανέλες και σεγκούνια- πετάγονταν από κάθε στενάκι της πόλης αυτής και ακολουθούσε τον δρόμο της λητανείας.
Ακόμα και ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου θα ζήλευε την ανεπανάληπτη αυτή πομπή !!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ  ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!


Υ.Γ.  Φωτογραφικό υλικό καθώς και διάφορα βιντεάκια, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τις      επόμενες ώρες μιας και ο κύριος Παναγάκος και κατ επέκταση το  εκκλησιαστικό     συμβούλιο,απαγόρευσαν  την επίσημη αναμετάδοση !!!!!! 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΥΨΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;;;;;ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ.....

συνολικες επισκεψεις