Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ 81 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Ογδόντα ένας (81) αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου, με μία σειρά εκδηλώσεων για τους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους με διαφορετικό τρόπο, ύστερα από σχετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα είναι ανοικτοί για το κοινό, δεδομένου ότι και στους δύο αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης.

Για το κοινό της Αθήνας, θα είναι ανοιχτό το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θα δοθεί συναυλία από το Μίμη Πλέσσα και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα της βραδιάς, οι οποίες πραγματοποιούνται σε τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά με την ευγενική προσφορά των εργαζομένων του ΥΠΠΟΤ.







Επιπλέον, ανοιχτοί θα παραμείνουν:
- Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων.
- Αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης
- Χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης Αγίου Ανδρέα Σίφνου
- Αρχαιολογικός Χώρος του Ιερού των Μεγάλων Θεών (Σαμοθράκη) 22.00: Θεατρική παράσταση με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», από την Εταιρεία Θεάτρου «Παρέμβαση», σε συνεργασία με το Δήμο Σαμοθράκης
- Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας
- Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Λαμίας.
Τα ανωτέρω θα είναι ανοικτά για το κοινό, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

Πηγή: http://aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις