Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ 31-10 & 1-11.



Στις 31/10 και 1/11 και ώρες 16:30-21:30 θα διοργανωθούν στη Λιβαδειά τα Σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για τις επιχειρήσεις ή φορείς ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα του Νομού Βοιωτίας που υποχρεούνται στην εκπαίδευση του προσωπικού τους
(διοικητικό προσωπικό και προσωπικό εργασίας), βάση της Ελληνικής Νομοθεσίας και των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616, τ. Β’ 17/8/2007, όπως και του Κανονισμού 852 της Ε.Ε. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις και φορείς ανεξαρτήτως μεγέθους που εμπλέκονται με οποιαδήποτε μορφή με τρόφιμα είτε στον τομέα της Παραγωγής ή Μεταποίησης ή Διακίνησης ή Διάθεσης/Πώλησης κτλ. Τα σεμινάρια προσφέρουν πολλαπλό όφελος για τις επιχειρήσεις/φορείς, εφόσον έτσι εκπληρώνονται οι βασικές Υγειονομικές Νομιμοποιητικές υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ποιότητα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους, μέσω των Πιστοποιήσεων που λαμβάνουν στο τέλος των Σεμιναρίων, και που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην προβολή και διαφήμισή τους. Συγκεκριμένα:
Βάση της Ελληνικής Νομοθεσίας και των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616, τ. Β’ 17/8/2007 αλλά και του Κανονισμού 852 της Ε.Ε., οι επιχειρήσεις/φορείς υποχρεούνται να φροντίζουν ώστε το προσωπικό τους να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση στην ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων. Γι’ αυτό, η εκπαίδευση ελέγχεται κατά τις επιθεωρήσεις των ελεγκτικών φορέων. Κάθε επιχείρηση μπορεί να εκπαιδεύσει μέρος του προσωπικού ή νέο, ανεκπαίδευτο προσωπικό.

Προσοχή, τα Σεμινάρια και η παροχή Πιστοποίησης είναι υποχρεωτικά για το Προσωπικό κάθε μεγέθους Επιχείρησης (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, πολύ μεγάλη), και είναι υποχρεωτικά ακόμα και αν η Επιχείρηση διαθέτει σύστημα HACCP ή ISO καθώς σύμφωνα με την προαναφερόμενη Νομοθεσία του ΕΦΕΤ (άρθρο 2 παράγραφοι 2,3) Κανονισμοί 852 και 882, θα πρέπει κάθε 1 έτος εξαρχής να επαναλαμβάνεται Πιστοποιημένη και Τεκμηριωμένη Εκπαίδευση του Προσωπικού των Επιχειρήσεων που διαθέτουν σύστημα HACCP ή ISO, ενώ με τα Σεμινάρια βάση της Νομοθεσίας ΕΦΕΤ τους δίνεται η δυνατότητα η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση Προσωπικού να ισχύει μέχρι και 5 έτη.

Τα σεμινάρια και όλες οι διαδικασίες μπορούν να είναι έως και 100% Κρατικά επιδοτούμενα, από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ. Η συμμετοχή στο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα γίνεται μέσω τηλεφωνικής συμμετοχής, και με απλές διαδικασίες που αναλαμβάνει ο Φορέας Υλοποίησης.

Προθεσμία εκδήλωσης συμμετοχής έως την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.
Εκπαίδευση και Επιθεώρηση Επιχειρήσεων Τροφίμων


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
«ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ
(ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616, τ. Β’ 17/8/2007, Καν.852 )

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω καποιο τηλεφωνο για εκδηλωσεις συμμετοχης.. Σε ποιο κτηριο της πολης θα γινει?

Viotos είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

συνολικες επισκεψεις