Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Νεκροί οι κομάντος που συμμετείχαν στην εξόντωση του Μπιν Λάντεν… τι σας θυμίζει;;;




Έρευνα για την πολύνεκρη συντριβή του Σινούκ στο Αφγανιστάν – Την ευθύνη έχουν ωστόσο αναλάβει οι Ταλιμπάν.

Τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου Σινούκ στο Αφγανιστάν η οποία προκάλεσε το θάνατο 31 αμερικανών στρατιωτικών και άλλων 7 Αφγανών συναδέλφων τους, και την πιθανή συμμετοχή ανταρτών, προτίθενται να διερευνήσουν οι αμερικανικές Αρχές.

Οι πληροφορίες από αξιωματούχους και οι μαρτυρίες από αυτόπτες αναφέρουν ότι στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, δυτικά της Καμπούλ, υπήρχαν δυνάμεις των Ταλιμπάν που πιθανότατα κατέρριψαν το Σινούκ. Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη και διευκρίνισαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο με πύραυλο.

Επισήμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είναι νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια, πάντως σε ανεπίσημες δηλώσεις τους δεν αποκλείουν την κατάρριψη.

Μεταξύ των 31 αμερικανών στρατιωτικών βρίσκονταν τουλάχιστον 17 άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού (Navy Seals) και προσωπικό της Αεροπορίας.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι οι κομάντο ήταν από την ίδια ομάδα που συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αν και μάλλον δεν πρόκειται για τους ίδιους άνδρες, όπως έγινε γνωστό.

Ηταν η μεγαλύτερη απώλεια σε μία ημέρα από το 2001 για τις αμερικανικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις στρατιώτες του ΝΑΤΟ -οι δύο ήταν Γάλλοι, σύμφωνα με τη Συμμαχία. [Το Βήμα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις