Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Λονδίνο 2012 (video)


Με βρετανικές καιρικές συνθήκες, παραδόθηκε από την ΕΟΕ η Ιερή Φλόγα στην οργανωτική Επιτροπή «Λονδίνο 2012» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι και για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στη βρετανική πρωτεύουσα.
Την τελετή παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από την πριγκίπισσα Αννα, κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βρετανίας που στο παρελθόν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ιππικό τρίαθλο.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι μέσα στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου ήταν οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, Βασίλης Πολύμερος και Αλεξάνδρα Τσιάβου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου ενώ το βωμό του Σταδίου άναψαν μαζί ο πολυ-ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας μαζί με τον Κινέζο Λι Νινγκ, που ήταν ο άνθρωπος που άναψε τη φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων εκεί πριν από τέσσερα χρόνια.

Την ολυμπιακή φλόγα παρέλαβε η πριγκίπισσα Αννα, που συνοδεύεται από πέντε νεαρά παιδιά από την Μ. Βρετανία, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο. Τη φλόγα θα συνοδεύσουν στο Λονδίνο ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε και ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας βρέθηκε και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις