Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου « Το εργαστήριο Συντήρησης του Μουσείου Δελφών άνοιξε τις πόρτες του» στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δελφών, υλοποιώντας το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι μαθητές, που για πρώτη φορά επισκέφθηκαν εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο υπηρετεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών σχετικά με το έργο το οποίο επιτελεί ένα Μουσεί. Επίσης για τη σημασία της επιστήμης της Συντήρησης, της Αρχαιολογίας, της Μουσειολογίας και της Μουσειοπαιδαγωγικής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μικροί μαθητές για το ρόλο τον οποίο επιτελούν οι αρχαιοφύλακες στη διατήρηση και φροντίδα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας.
Οι μαθητές παρακολούθησαν επίσης προβολή διαφανειών σχετικά με την συντήρηση και το ψηφιδωτό. Αυτό όμως που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους ήταν η κατασκευή ψηφιδωτού με τεχνητές ψηφίδες με την βοήθεια των συντηρητών, το οποίο θα παραλάβουν για την τάξη τους ως αναμνηστικό του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το σημαντικότερο όλων ήταν η ενεργός συμμετοχή των μαθητών κατά την διάρκεια του προγράμματος, γεγονός που μας οπλίζει με δύναμη και όραμα για τη διοργάνωση αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο άμεσο μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ι΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων το οποίο έγινε με εποπτεία μουσειοπαιδαγωγού και μουσειολόγου.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις