Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΟΡΙΑΝΗ !!!!

Απίστευτο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών με έδρα την Λαμία



Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών προχώρησε η ελληνική και η βουλγαρική αστυνομία με ταυτόχρονη επιχείρηση στις δύο χώρες που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 12 ατόμων, 7 στην Ελλάδα και 5 στην Βουλγαρία. Βάση του κυκλώματος ήταν η Λαμία, όπου έχουν γίνει και οι περισσότερες συλλήψεις, ενώ σε αυτό φέρονται να μετέχουν γιατροί, συμβολαιογράφοι αλλά και Ρομά από την Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε νεαρά κορίτσια από 15 έως 17 ετών, τα οποία κυοφορούν και γεννούν παιδιά κατά παραγγελία, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται ως... αντικείμενα με τιμές που φτάνουν τις 20.000 ευρώ ανά βρέφος για τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια. Από αυτά τα χρήματα, μόλις τα 2.000 έφταναν στις κοπέλες, οι οποίες συνήθως εισέπρατταν τα λεφτά πριν μείνουν έγκυες, αφού πρώτα πείθονταν να εγκαταλείψουν τα επαρχιακά χωριά τους και να μετακινηθούν για να γεννήσουν στην Ελλάδα, πουλώντας τα παιδιά τους, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αγνώστου πατρός.

Η επιχείρηση συντονίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Eurojust, που είναι ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Μάλιστα, έγινε ειδική συνάντηση στην έδρα της Eurojust στη Χάγη , όπου συμμετείχαν Έλληνες και Βούλγαροι αστυνομικοί αλλά και δικαστικοί. Μάλιστα, σε απόρρητο έγγραφο του ελληνικού γραφείου της Eurojust προς τις δικαστικές αρχές, αναφέρεται ότι κεντρικό ρόλο στην υπόθεση διαδραματίζει γυναίκα δικηγόρος Αθηνών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις