Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σε αρκετές ληστείες συμμετείχαν οι συλληφθέντες στον Μώλο Φθιώτιδας




Σε σωρεία ένοπλων ληστειών ενέχονται οι συλληφθέντες μετά από την αιματηρή καταδίωξη που έγινε χθες το πρωί στη Φθιώτιδα ύστερα από τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛ.ΤΑ. του Μώλου.

Οι τέσσερις που συνελήφθησαν είναι Αλβανοί και ειδικότερα δύο 28χρονοι, ένας 27χρονος και ένας 26χρονος ενώ ομοεθνής τους που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών ήταν και αυτός 28χρονος.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προέκυψαν τα εξής: ο 26χρονος είχε συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι στις 21 Δεκεμβρίου 2010, κατά την οποία οι δράστες είχαν διαφύγει και πάλι πυροβολώντας εναντίον αστυνομικών. Επίσης προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας στις 7 Ιανουαρίου του 2011, καθώς και στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας στις 3 Φεβρουαρίου του 2011.

Στη ληστεία στο Περιστέρι συμμετείχαν ακόμα ο 27χρονος και ένας από τους δύο 28χρονους που συνελήφθησαν. Ο ίδιος 28χρονος είχε συμμετάσχει στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο που έγιναν στις 20 Ιανουαρίου, της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες και στη διπλή ληστεία της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛΤΑ στην Πελασγία.

Ο δεύτερος 28χρονος συμμετείχε και αυτός στη διπλή ληστεία στην Πελασγία και στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ενώ αύριο πιθανότατα αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας που γίνεται στα όπλα των ληστών για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ενέργειες καθώς και τα αποτελέσματα σε δακτυλικά αποτυπώματα και άλλων εργαστηριακών ερευνών τα οποία θα ανακοινωθούν από την αστυνομία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις