Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σπάνιες φωτογραφίες από την επίσκεψη της Μαρίας Κάλλας στους Δελφούς το 1959


Η <<μοιραία κρουαζιέρα>> όπως ονομάστηκε, ξεκίνησε το ταξίδι της με την θαλαμηγό <<Χριστίνα>> σε ένα ταξίδι σε Ιταλία και Ελλάδα την νύχτα της 22ας προς 23η Ιουλίου από το Μονακό και ολοκληρώθηκε στις 13 Αυγούστου. Η κρουαζιέρα αυτή ήταν το ορόσημο για την διάλυση του γάμου της Κάλλας με τον σύζυγό της και ιμπρεσάριό της Μπατίστα Μενεγκίνι, και την έναρξη της σχέσης με τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση.
Οι βασικοί σταθμοί της περίφημης κρουαζιέρας ήταν : Πορτοφίνο, Κάπρι, Ισκια, Δελφοί, Σούνιο, Επίδαυρος, Σαντορίνη, Ρόδος, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη.
Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων του τζετ σετ που επιβαίνουν της <<Χριστίνας>> είναι και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ με την σύζυγό του λαίδη Κλημεντίνη.
Στην περιοχή μας όταν έφτασε η θαλαμηγός έδεσε στο Γαλαξείδι και οι καλεσμένοι του εφοπλιστή πήγαν και επισκέφτηκαν τους Δελφούς.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από αυτή την επίσκεψη στους Δελφούς και ανήκουν στην συλλογή του Λουκά Παπαλεξανδρή.



2 σχόλια:

Admin Αράχωβας blog είπε...

Είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα η συλλογή του Λουκά Παπαλεξανδρή, ενός ανθρώπου που με πολύ μεράκι και οικονομικές θυσίες εμπλουτίζει χρόνο το χρόνο. Μπράβο. Περιμένουμε κι άλλες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις από το αρχείο του Λουκά.

admin είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ !! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ .

συνολικες επισκεψεις