Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αγροτικό Ιατρείο Αράχωβας, μεταστέγαση και σχετικά..

Παλιότερα κάποιος από μας εδώ μέσα είχε αναρωτηθεί σχετικά με τις εργασίες που γίνονται στον ισόγειο χώρο του κτίσματος της δημαρχίας Αράχωβας.. τελικά οι εργασίες συνεχίζονται κι όπου να ΄ναι ολοκληρώνονται και, όσο εκείνες συνεχίζονται τόσο δυναμώνουν οι συζητήσεις και φήμες που θέλουν το χώρο αυτό να δημιουργείται όχι για να στεγαστούν οι υπηρεσίες ΚΕΠ του χωριού, όπως αρχικά λεγόταν, παρά για να μεταφερθεί το Αγροτικό Ιατρείο εκεί, μιας και ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει ενοίκιο για τη διατήρησή του.. 
και με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε κι εμείς:


ίναι κατάλληλος ο χώρος για να στεγαστεί εκεί το Αγροτ. Ιατρείο, πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργίας?


-Υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί άτομο ανήμπορο για να εξεταστεί εκεί με όχημα το οποίο αναγκαστικά θα παρεμποδίσει την κυκλοφορία των διερχομένων αυτοκινήτων της Εθνικής οδού Αθηνών-Δελφών (κλείνει που κλείνει ο δρόμος κι υπάρχει το γνωστό πρόβλημα χρόνια τώρα, χωρίς να υπάρχει άμεση ανάγκη, για φανταστείτε τι θα γίνεται μετά......).. και φυσικά να έρθει ασθενοφόρο για να παραλάβει ασθενή από κει?


-Υπάρχει δυνατότητα να βρίσκεται παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του γιατρού σε πολύ κοντινή απόσταση για οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης, όπως οφείλει να υπάρχει?


Και μιας και γίνεται λόγος για  το Αγροτικό Ιατρείο, θα πρέπει να αναφέρουμε το πρόβλημα που υπάρχει με το θέμα των γιατρών που δεν επαρκούν για να εξεταστούν και να συνταγογραφήσουν για τους ασθενείς του χωριού, σύμφωνα με τη ζήτηση που υπάρχει (ειδικά όταν είναι μόνος του ο ένας γιατρός στο ιατρείο και πρέπει να καλύψει τις ανάγκες καθημερινά για πάνω από 40 άτομα μερικές φορές).. κι ούτε είναι εύκολο σε όλους τους συγγενείς ασθενών ή τους ασθενείς να πηγαίνουν στο ΕΣΥ στο Δίστομο όταν χρειαστεί, παρόλο που αναγκάζονται πολλοί να το κάνουν αυτό είτε επειδή υπάρχει μεγάλη ουρά και δεν γίνεται να εξυπηρετηθούν είτε επειδή τους παραπέμπει εκεί (αρκετά συχνά) ο αγροτικός γιατρός.. 


 agnantiroumelis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις