Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Χωρίς δεσμεύσεις και πειστικές απαντήσεις για το Γ.Ν. Λιβαδειάς


Εντυπωσιακό χαρακτήρισε, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, μιλώντας αποκλειστικά στο ΘΑΡΡΟΣ, το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκαν την αναβάθμιση του Γ.Ν. Λιβαδειάς και όχι μόνο, όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του στην Αριστοτέλους.
«Είναι πολύ αξιόλογο νοσοκομείο, με καλό δυναμικό και δεν έχει να φοβάται τίποτα από τη νέα αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στη χώρα» δήλωσε. Εστιάζοντας στο θέμα των συνενώσεων των νοσοκομείων επεξήγησε: «Με τις συνενώσεις και συνδιοικήσεις κάνουμε μία προσπάθεια να μειώσουμε τις περιττές σπατάλες, για να καταφέρουμε να έχουμε ένα αξιόπιστο εθνικό σύστημα υγείας». Ωστόσο ο κ. Τιμοσίδης δεν δεσμεύθηκε σε κανένα από τα αιτήματα που του ετέθησαν, δημιουργώντας την αίσθηση πως μάλλον θα χρειαστούν και νέες κινητοποιήσεις για να ανατρέψουν προειλημμένες αποφάσεις.
Το «σενάριο» που φαίνεται να υιοθετείται από το Υπουργείο είναι, η διοικητική συνένωση των νοσοκομείων Άμφισσας και Θηβών με διοικητική έδρα το Γ.Ν. Λιβαδειάς, μιας και όπως μας διαβεβαίωσε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Τόγιας  η συνένωση των νοσοκομείων Λιβαδειάς –Χαλκίδας ανήκει στο παρελθόν.
Αξίζει να επισημάνουμε πως από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι κύριες Άρια Αγάτσα και Βάσω Τσόνογλου, ίσως για να μη "παρεισφρήσουν" στα «χωράφια» του κ. Τόγια, αφήνοντάς τον μόνο να βγάλει το... φίδι από την τρύπα!
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του κ. Μιχάλη Γιαννάκη, βουλευτή Ν.Δ. Βοιωτίας, ο οποίος στιγμάτισε τις μεγάλες περικοπές που θα γίνουν και στον χώρο της Υγείας, χαρακτηρίζοντας τες επικίνδυνες για τους πολίτες.
Στα δύο πούλμαν που αναχώρησαν, την Τετάρτη 22/6/2011 το πρωί από την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη Λιβαδειάς, συμμετείχαν αντιπροσωπείες φορέων και Συλλόγων της περιοχής καθώς και οδήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης.


*(Αποκλειστικό ρεπορτάζ και δηλώσεις στο «ΘΑΡΡΟΣ των Βοιωτών» όπως τα κατέγραψε με τη συμμετοχή της η εφημερίδα στη συνάντηση με τον κ. Τιμοσίδη στο Υπουργείο Υγείας).

πηγή:  
εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Βοιωτών                αναδημοσίευση: agnantiroumelis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις