Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Tελετή έναρξης των Special Olympics Aθήνα 2011

klick στον τίτλο της ανάρτησης



Special Olympics ATHENS 2011 Promo Video

Σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 20.30, έγινε η  Τελετή ‘Έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.Μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, πήγε στο Καλλιμάρμαρο τελικά, για να κηρύξει την έναρξη των αγώνων. Αίσθηση κι αρνητική εντύπωση έκανε το ό,τι δεν παρέστη ο πρωθυπουργός στην τελετή.


δείτε σχετικές πληροφορίες με την τελετή :


Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στο Παναθηναϊκό στάδιο το οποίο φιλοξενεί την τελετή έναρξης των Special Olympics 2011.
Ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και διατρανώνει το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Στο Ζάππειο παραβρίσκονταν οι διεθνείς αποστολές, οι οποίες προετοιμάζονταν για τη μεγάλη παρέλαση, ενώ πλήθος κόσμου συρρέε για να παρακολουθήσει αυτό το παγκοσμίου εμβέλειας γεγονός.
Στις κερκίδες του Σταδίου οι οποίες γέμισαν με χιλιάδες επισκέπτες, παραβρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν την τελετή και να χειροκροτήσουν τους 10.000 αθλητές με τα μέλη των αποστολών τους από 183 χώρες του κόσμου.
Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των Αγώνων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,  η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.
Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσιάσαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο αθλητή ιστιοπλοΐας.
Μουσικά συγκροτήματα «ζέσταιναν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης.
Η σκυτάλη δόθηκε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η διακεκριμένη τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, και ο «δικός» μας Μάριος Φραγκούλης.
Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβαν ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ, και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο ο οποίος μαζί με την 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη ερμήνευσαν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων.



Ειδικές παρουσιάσεις έγιναν από τη Μαρία Μενούνος και την Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.
(Νάντια Μπακοπούλου - Ηλίας Παλιαλέξης © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.)




 Η ΕΤ-1 καλύπτει ζωντανά την τελετή της έναρξης.


πηγή: http://www.express.gr             agnantiroumelis

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ημουν κι εγω εκει και ηταν τελεια.....!!!!!!!!!!!!!:D

συνολικες επισκεψεις