Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

‘Ενα πλωτό θέρετρο αξίας $500 εκατομμυρίων με… ιταλικό flair!


Η Ιταλική αρχιτεκτονική εταιρία Giancarlo Zema Design Group (GZDG) έχει σκεφτεί το Amphibious 1000, ένα αξίας $500 εκατομμυρίων ημι-βυθισμένο σχέδιο για τη δημιουργία resort σε μια προστατευμένη περιοχή στο – που αλλού… – Κατάρ.

Όπως λέει και το όνομα του είναι ένα σχέδιο με θαλάσσια σχέση που διαιρείται σε δύο τμήματα: ένα στο έδαφος και ένα στη θάλασσα. Κατοικίες, γραφεία, μια κεντρική μαρίνα και υπόγειες γκαλερί σε ένα ημικύκλιο όπως και ένα εστιατόριο με πανοραμική θέα.
Στην θάλασσα τέσσερα ημι-βυθισμένα ξενοδοχεία που μοιάζουν με σούπερ γιότ. Κάθε ξενοδοχείο με 75 σουίτες πολυτελείας και πρόσβαση σε ιδιωτικές ταράτσες. Υποβρύχια περάσματα συνδέουν τις εγκαταστάσεις ενώ το κύριο λόμπι έχει και ένα διαδραστικό μουσείο θαλάσσιας ζωής.

Αν κανείς βαρεθεί τα περάσματα, ηλεκτρικά οχήματα θα τον/την μετακινούν στις εγκαταστάσεις ενώ υπάρχουν και αλουμινένια γιοτ των 20 μέτρων με κινητήρες υδρογόνου και υποβρύχια θέα.
Στο resort υπάρχουν και 80 σουίτες που επιπλέον και ονομάζονται «Μέδουσες,» με υποβρύχιες εξέδρες θέας. Μπορούν να φιλοξενήσουν έως και έξι άτομα σε πέντε επίπεδα ενώ ένα δωμάτια ηρεμίας είναι στα 5.6 μέτρα. Στο κατώτερο πάτωμα στα 3 μέτρα κάτω από τη θάλασσα υπάρχει ένα «private aquarium lounge…»
Το The Giancarlo Zema Design Group έχει τη βάση του στη Ρώμη και ειδίκευση στα ημι-βυθισμένα κατασκευάσματα, τις κατοικίες/σκάφη και τα yachts….


gadgetfreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις