Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδιο εις βάρος του Χ. Καστανίδη


Επεισόδιο εις βάρος του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη προκάλεσε ομάδα φοιτητών σε κεντρικό κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης.
Επεισόδιο εις βάρος του Χ. Καστανίδη

Ο Χάρης Καστανίδης και η σύζυγός του του βρίσκονταν στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με σκοπό να παρακολουθήσουν την προβολή του "Μεσάνυχτα στο Παρίσι".
Φοιτητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο χώρο για δική τους εκδήλωση (συναυλία του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων στο Άγαλμα Βενιζέλου), εντόπισαν ή ενημερώθηκαν για την παρουσία του υπουργού στον κινηματογράφο και μία ομάδα αυτών εισέβαλε με πανό και συνθήματα στο χώρο της προβολής, φωνάζοντας συνθήματα. Κάποιοι πέταξαν γιαούρτια κατά του κ. Καστανίδη. Ο τελευταίος σηκώθηκε και προσπάθησε να μιλήσει με τους φοιτητές, που συνέχισαν να του ζητούν να φύγει.
Μάλιστα, παρότι τα φώτα στην αίθουσα έσβησαν και η προβολή του δεύτερου μέρους της ταινίας ξεκίνησε, τα συνθήματα συνεχίστηκαν.
Η ένταση κράτησε λίγα λεπτά και στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν, ενώ στο σημείο είχαν ήδη φτάσει και διμοιρίες των ΜΑΤ.
Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο
"Δίνουμε μια μάχη με αυταπάρνηση. Είναι γεγονός πως σε αυτή τη μάχη υπάρχουν πάρα πολλοί που αντιδρούν, που θίγονται από τα οικονομικά μέτρα. Θα συνεχίσουμε, όμως, αυτή την προσπάθεια, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να αντισταθούν στον αγώνα της χώρας και θα ήθελα το φοιτητικό κίνημα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή με την κριτική του, διότι για τη νέα γενιά γίνεται αυτή η προσπάθεια", υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ.Μαγκριώτης.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι είναι αντίθετος με περιστατικά βίας και με την αντίληψη "όλοι είστε ίδιοι", ενώ ο επίσης "γαλάζιος" Θεόδωρος Καράογλου επισήμανε ότι στις δύσκολες ώρες που ζούμε πρέπει να πρυτανεύσει ο διάλογος και ο πολιτικός πολιτισμός και οι πράξεις βίας είναι καταδικαστέες από όποιον και σε όποιον απευθύνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις