Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Του Γεωργίου Οικονόμου

Διεξήχθη με επιτυχία, χθες 14 Οκτ. 2011, ο διαγωνισμός των 17 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν σε εξέλιξη και αφορούσε στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.
Η 4θέσια τηλεκαμπίνα θα αντικατασταθεί με καινούρια 8θεσια
Συγκεκριμένα, μειοδότρια εταιρεία ανακηρύχτηκε η
Doppelmayr, η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει το παραπάνω έργο σε χρονικό διάστημα 36 μηνών, από την υπογραφή της συμφωνίας.

Ο διαγωνισμός αφορά στην αντικατάσταση των αναβατήρων "Αφροδίτη" (τηλεκαμπίνα), "Βάκχο (τριθέσιο) και το συρόμενο "Δία", στα Κελάρια. Η τηλεκαμπίνα θα αντικατασταθεί με υπερσύγχρονη οκταθέσια, ο "Βάκχος" θα γίνει εξαθέσιο, ενω ο "Δίας" θα γίνει ολοκαίνουργιο λιφτ.

Ταυτόχρονα θα γίνουν και όλες οι υποστηρικτικές υποδομές (κτίρια, διαμόρφωση parking).
Σημαντική μέρα για την ελληνική χιονοδρομία αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας, αποτελεί το μεγάλο αυτό έργο, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας.

Οι πόροι για την υλοποίησή του προέρχονται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ευχής έργο είναι, να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα και όλες οι νομικές και διοικητικές πράξεις , ώστε να μην υπάρξουν αγκυλώσεις και κωλύματα που αφορούν στη χρήση γης (Εθνικός Δρυμός, αδειοδότηση κλπ).
Mέσα από το έργο αυτό, η Αράχωβα αλλά και η ευρύτερη περιοχή, αποκτούν πλέον τα χαρακτηριστικά μιας ζωντανής, πρότυπης, τουριστικής περιφέρειας!



1 σχόλιο:

admin είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!

συνολικες επισκεψεις