Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αιωρούμενο πατίνι

Πριν από λίγες μέρες είχαμε μιλήσει για την κβαντική αιώρηση, που πρακτικά άνοιγε το δρόμο για αιωρούμενα αυτοκίνητα μηχανές και ότι άλλο βάλει ο νους σας.


Στην ταινία «Back to the Future» ο πρωταγωνιστής στο μέλλον είχε ένα «ιπτάμενο» πατίνι, που σίγουρα είχε κάνει πολλές καρδιές μικρών παιδιών να χτυπάνε γρήγορα και να φαντάζονται να καβαλάνε και αυτά μια μέρα ένα τέτοιο. Τα παιδιά εκείνα, που τώρα πια είναι ενήλικες, αλλά μπορεί να κρύβουν ένα παιδί μέσα τους, θα χαρούν ιδιαίτερα όταν μάθουν ότι φοιτητές του University of Paris at Diderot, κατάφεραν και έκαναν αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Η όλη κατασκευή του αιωρούμενου πατινιού είναι παρόμοια με αυτή που ακολούθησε και ο φοιτητής του πανεπιστημίου του Tel-Aviv, δηλαδή και εδώ είχαμε κάποιους υπεραγωγούς και υγρό άζωτο.

Προς το παρόν μπορεί να ταξιδέψει μικρές αποστάσεις, όμως όπως μπορείτε να δείτε και εσείς πραγματικά πρόκειται για ένα αιωρούμενο πατίνι και ποιος ξέρει ίσως τα παιδιά μας να μας ζητάνε ένα τέτοιο μια μέρα για να πάνε στην πλατεία να παίξουν.


 proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις