Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ένταξη ύδρευσης Ελαίας Δωρίδος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                           

Λαμία 27-10-2011

                                                                             


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση ύδρευσης Ελαίας» στην Φωκίδα προϋπολογισμού 789.620 €.


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο βελτίωσης της ύδρευσης στην Ελαία Δήμου Δωρίδας στη Φωκίδα με προϋπολογισμό 789.620€.

Αντικείμενο του έργου, είναι να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, που περιλαμβάνουν καλλιέργεια πηγών, δίκτυο ύδρευσης μήκους 4 χιλιομέτρων και δεξαμενή όγκου 200 κυβικών μέτρων.

Στόχος της παρέμβασης είναι να καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης του οικισμού της Ελαίας, στα παράλια της Δωρίδας, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υδροδότησης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με το έργο που θα κατασκευαστεί αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της περιοχής, γίνεται ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και αναβαθμίζονται ποσοτικά και ποιοτικά οι συνθήκες ύδρευσης  τόσο για τον μόνιμο, όσο και για τον εποχιακό πληθυσμό της Ελαίας.

«Είναι μια σημαντική παρέμβαση για την παραλιακή περιοχή της Δωρίδας» τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνει : «Στόχος μας είναι η κάλυψη των αναγκών της Στερεάς Ελλάδας σε έργα ύδρευσης, που αποτελούν βασικά κοινωνικά αγαθά και συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εντάξαμε και χρηματοδοτούμε με 789.620 €, ένα απολύτως αναγκαίο έργο ύδρευσης στην Ελαία Φωκίδας, που η κατασκευή του θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής.
Όπως έχουμε δεσμευτεί, επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης του ΕΣΠΑ, επισπεύδουμε τις διαδικασίες , και αξιοποιούμε τις δυνατότητες του Περιφερειακού μας Προγράμματος, προκειμένου, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις