Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Φόβοι για 1.000 νεκρούς από το σεισμό στην Τουρκία

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους από 6,6 έως 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (οι εκτιμήσεις των σεισμολογικών ινστιτούτων ποικίλλουν) συγκλόνισε την Κυριακή το μεσημέρι την ανατολική Τουρκία. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο χωριό Ταμπανλί, της επαρχίας Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.


Αρκετά κτήρια έχουν καταρρεύσει, ενώ σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν νεκροί. Σύμφωνα με το Τουρκικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο μάλιστα, οι νεκροί εκτιμάται ότι κυμαίνονται από 500 μέχρι 1.000... Στους 50 φέρονται να ανέρχονται οι τραυματίες.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, o πρωθυπουργός μεταβαίνει στην πληγείσα επαρχία.

«Οι νεκροί είναι τόσοι πολλοί... Αρκετά κτήρια έχουν καταρρεύσει, η καταστροφή είναι μεγάλη» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο δήμαρχος της πόλης Έρτζις, Ζουλφικάρ Αράπογλου. «Χρειαζόμαστε επείγουσα βοήθεια, χρειαζόμαστε γιατρούς» είπε ο ίδιος.

Οι τηλεφωνικές γραμμές και η ηλεκτροδότηση έχουν διακοπεί, τη ίδια ώρα που το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πως οι μετασεισμοί δεν έχουν σταματήσει.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, ανέφερε ότι στην πόλη Βαν και στις γειτονικές της πόλεις κατέρρευσαν δέκα κτήρια και περίπου 25 με 30 κτήρια κατέρρευσαν στην γειτονική περιοχή Ερσίς.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ξεκίνησε να διανέμει σκηνές, κουβέρτες και τρόφιμα στην περιοχή.

πηγή: protothema.gr


--------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις