Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ


Παραλύει η χώρα στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία.

Η 48ωρη απεργία αποτελεί ένα βήμα κλιμάκωσης της απεργιακής τακτικής των συνδικάτων μετά τις 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, απέναντι στην πολιτική του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους την πρώτη ημέρα της απεργίας, την Τρίτη 28 Ιουνίου, σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, απ΄ όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Σύνταγμα...


Για την Τετάρτη 29 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα της απεργίας και ημέρα κατά την οποία διενεργείται ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καλούν σε διαμαρτυρία το πρωί και το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ΄ όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή. 

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το απόγευμα της Δευτέρας τοπικές διαδηλώσεις σε όλους τους δήμους. «Την Τρίτη 28 Ιούνη στις 10:00 το πρωί πλημμυρίζουμε την Ομόνοια με τη ζωντάνια, τη δύναμη των εργατών και το απόγευμα στις 7:00 τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη 29 Ιούνη το πρωί στις 10:00 όλοι οι δρόμοι από παντού καταλήγουν στην Ομόνοια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «οριστική κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας» και απευθύνει κάλεσμα σε όλους «να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων».

Την πλήρη αντίθεσή της τόσο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία που συμμετέχει στην 48ωρη απεργία.

Επίσης, προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Στις κινητοποιήσεις, συμμετέχει με 24ωρη απεργία στις 29/06 και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η οποία σε ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες προς την ΠΝΟ, κατηγορώντας την ότι συμπλέει και συμπορεύεται κόντρα και ενάντια στα συμφέροντα των ναυτεργατών.

Tη συμμετοχή τους στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

Η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί στην ύφεση την ανεργία την ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Στις συγκοινωνίες, είναι σίγουρο ότι οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην διήμερη απεργία.

Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας αυτής το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ και έτσι δεν θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας και τούτο για να εξυπηρετηθεί το κοινό που θα θελήσει να πάρει μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης στο Πεδίον του Άρεως και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις συγκεκριμένες ώρες είτε θα ματαιωθούν, είτε θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης, καθώς στην ουσία κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος. 

Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. 

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των στάσεων εργασίας μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο πτήσεις: Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί, πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε συμμετοχή στη γενική απεργία. Στο πλαίσιο των αγωνιστικών αποφάσεων, θα προχωρήσει σε κατάληψη και κλείσιμο των ΧΥΤΑ της Φυλής και της Μαυροράχης, από την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 12.00 το βράδυ.

Παράλληλα, κάλεσε σε κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, από τις 12.00 το μεσημέρι, μέχρι το τέλος του ωραρίου.

 Η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην πανελλαδική συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην περικύκλωση της Βουλής.

Οι «Αγανακτισμένοι» καλούν τον κόσμο να βρεθεί 48 ώρες στο δρόμο και να περικυκλώσει τη Βουλή την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Συμπαρίστανται έτσι στην κινητοποίηση των συνδικάτων. 

Τα διοικητικά συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τρίτη, 11.00-3.00 μμ και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 11.00-3.00 μμ, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών στα ΜΜΕ, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη ΓΓΕ, το Ελληνικό Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ειδησεογραφικά site.




πηγή: ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις