Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στα λύκεια και την ιστοσελίδα του υπουργείου οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων

Τέλος στην αγωνία


Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάρτηση στα λύκεια ολόκληρης της χώρας των βαθμολογιών των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την βαθμολογία τους και από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα και εν συνεχεία να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία με την κλιμάκωση των γραπτών επιδόσεων κατά μάθημα για τους 85.587 υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ολοκληρώνονται σύντομα, από την μηχανογραφική υπηρεσία, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών  για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.

Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Γενικά Λύκεια.

Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β', αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.


Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Αναμένεται πτώση βάσεων
Τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων αναμένεται να δείξουν αισθητή πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έως και εντυπωσιακή πτώση στα περιφερειακά τμήματα της χώρας.

Έτσι οι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα έχουν χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Πτώση θα έχουν και οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

«Τρέχει» η προθεσμία για τα μηχανογραφικά

Εν τω μεταξύ, «τρέχει» η προθεσμία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, προθεσμία η οποία λήγει στις 28 Ιουνίου.

Πολλοί όμως είναι οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς η διαδικασία φέτος θα είναι νέα και θα γίνεται μόνο μέσω του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με πολλούς υποψήφιους πάντως, οι επιλογές τους θα γίνουν με βάση τις βαθμολογίες τους, την απόσταση της σχολής από τον τόπο κατοικίας τους, καθώς και την γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχουν περιορισμοί στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα σε όποια σχολή επιτύχουν οι υποψήφιοι στην περιφέρεια εκεί θα παραμείνουν, καθώς η μετεγγραφή είναι ουσιαστικά απαγορευτική. 





πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις