Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18-06-2011
Χθες το απόγευμα 8.00μμ στην αίθουσα του Δημαρχείου στο Δίστομο, είχαμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Ενημέρωση του Δ.Σ από το Σωματείο Όλυμπος για την ΕΠΤΑΠΟΛΗ»
Ο Πρόεδρος του Σωματείου και ο Δικηγόρος κ. Τράκης  μας έκαναν μία εκτενή αναφορά, για το τι πρόκειται να κάνουν στην περιοχή μας ,και κυρίως για να πειστούν οι κάτοικοι του Διστόμου να πουλήσουν τα κτήματά τους. Μας επισήμαναν ότι  μεγάλο τμήμα των κατοίκων  του Στειρίου έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν τα δικά τους κτήματα.
Σαν Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ και εγώ σαν επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, τους ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο μεγαλεπήβολο σχέδιό τους, που εάν υλοποιηθεί  θα φέρει μια μεγάλη ανάπτυξη στο Δήμο μας και στην Ελλάδα γενικότερα, όπως οι ίδιοι μας  ανέλυσαν.
Τους επισημάναμε όμως, ότι όλοι οι κάτοικοι πρέπει να προστατευτούν από νομικής πλευράς  και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου ελέγχει την εγκυρότητα των όποιων  προσυμφώνων υπογραφούν  με την ρήτρα να υλοποιηθούν αυτά σε τακτό χρονικό διάστημα.

Υπήρξαν αρκετές εύλογες ερωτήσεις, τόσο από Δημοτικούς Συμβούλους όσο και από κάποιους ενδιαφερόμενους πολίτες, για το θέμα πώς επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή, της χρηματοδότησης, τον φορέα υλοποίησης  του έργου, και διάφορες ενέργειες που απαιτούνται από το κράτος (χωροθέτηση και αδειοδότηση)
Οι απαντήσεις τους οφείλω να ομολογήσω ήταν πολύ αόριστες και γενικόλογες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορες παρερμηνείες και παρεξηγήσεις.
Τέλος μας κάλεσαν τον Οκτώβριο σε μία παρουσίαση που θα κάνουν στο Πλανητάριο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστού του όλου πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για να επιλύσουν όλες τις απορίες μας.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ.ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 


ΣΧΕΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΤΑΠΟΛΗ : http://www.youtube.com/watch?v=PH3IIVHa9bI 
                                                                                 www.eptapolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις