Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ από πολίτες…

Μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ από πολίτες…
Μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, κατέθεσε ομάδα πολιτών εξαιτίας του κινδύνου που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία από τις διακοπές ρεύματος στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Όπως τόνισε στο … ΣΚΑΪ ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, και επικεφαλής της επιτροπής για τη συνεννόηση των πολιτών, Λυκούργος Λιαρόπουλος, η ομάδα σχηματίστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Παράλληλα, ο αναλυτής ενεργειακών αγορών, Νίκος Φρυδάς, κατήγγειλε, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ότι η ΔΕΗ εισάγει το ρεύμα σε υπερδιπλάσιες τιμές τις ημέρες της απεργίας.
«Το τμήμα εμπορίας ρεύματος της ΔΕΗ γνώριζε εγκαίρως για την απεργία, αλλά δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει σε φθηνότερες τιμές για το ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές χώρες», είπε.
Αποτέλεσμα ήταν, το κενό να εκμεταλλευτούν ιδιώτες, οι οποίες εισάγουν σε πολύ υψηλότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Ενδεικτικά, η τιμή της μεγαβατόρας στη χώρα έχει διπλασιαστεί ξεπερνώντας για πολλές ώρες της ημέρας ακόμα και τα 120 ευρώ, ενώ πριν από την απεργία δεν ξεπερνούσαν τα 50 ευρώ.
πηγή: tsantiri.gr
αναδημοσίευση: agnantiroumelis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις