Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Πάνω από 300.000 οι αγανακτισμένοι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, μεγάλη η ανταπόκριση και η προσέλευση και στις άλλες πόλεις!!


Σήμερα καταγράφεται στην ιστορία η μεγαλύτερη συγκέντρωση της τελευταίας τριακονταετίας. Πάνω από 300.000 αν και υπάρχουν διάφορες φωνές που γνωρίζουν κι αναφέρουν πως ίσως αγγίζουν τις 500.000 κόσμου οι αγανακτισμένοι που βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος και η «φωνή» των Αγανακτισμένων φτάνει μέσω skype σε όλη την Ευρώπη.



Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποιείται μπροστά από το Κοινοβούλιο, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 7.000 άνθρωποι, πραγματοποιείται μια ανοιχτή σύνδεση μέσω skype με την Plaza del  Sol στη Μαδρίτη.




Οι πρωτοφανείς και εντυπωσιακές αυτές εικόνες που βλέπουμε πραγματικά δικαιώνουν την πρωτοβουλία  των Αγανακτισμένων να ενώσουν τις δυνάμεις και να δείξουν προς τα έξω ότι το ελληνικό φρόνημα και η εθνική μας περηφάνια δεν είχε κοιμηθεί ποτέ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δρόμοι στις γύρω περιοχές είναι απροσπέλαστοι και οι διαδηλωτές φτάνουν  μέχρι το Κολωνάκι, την Πατησίων, την Κλαυθμώνος και κατακλύζει την Αμαλίας και τη Φιλελλήνων..

Οι «Αγανακτισμένοι» συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να συρρέουν κατά εκατοντάδες στο κέντρο της  Αθήνας και δίνουν για δωδέκατη μέρα δυναμικό παρών μπροστά από τη Βουλή. Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει να μην έχει προηγούμενο.

Μια λαοθάλασσα από  θυμωμένους πολίτες  με σφυρίχτες, κατσαρολικά, ακόμη και βουβουζέλες  στα χέρια  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες συνθέτουν το σκηνικό μιας ημέρας που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των Αγανακτισμένων όλης της Ευρώπης.



Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει ήδη την πλατεία και τους γύρω δρόμους και οι εικόνες πραγματικά είναι εντυπωσιακές. Ωστόσο, ένταση σημειώθηκε επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και Κουμπάρη, μπροστά από το μουσείο Μπενάκη, εκεί όπου διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ, καθώς δεν τους επιτρεπόταν να προχωρήσουν προς το Σύνταγμα.

Η  παρουσία της αστυνομίας παραμένει ενισχυμένη. 

Στην πλατεία ανεμίζουν, εκτός από τις ελληνικές, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής -ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ για την Υεμένη.

Εντύπωση προκάλεσε ένα πανό Αιγυπτίων που έγραφε «Η πλατεία Ταχρίρ στηρίζει την πλατεία Συντάγματος», σύνθημα που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους διαδηλωτές.

Πρωτοφανής εικόνα τα τεράστια κάγκελα που έχουν στήσει διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή.
Στόχος των συγκεντρωμένων είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει εκείνη της περασμένης Κυριακής, στην οποία είχαν λάβει μέρος δεκάδες χιλιάδες πολίτες.


NEWS247.GR Live Streaming - Sintagma Square... by Dailymotion_gr_live

Κλειστοί αυτήν την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.





Πλημμύρισε από αγανάκτηση  η Θεσσαλονίκη 

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, αλλά και εκατοντάδων μοτοσικλετιστών, πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των "Αγανακτισμένων" και στην πλατεία του Λευκού Πύργου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οργανώνονται τοπικές πορείες, με τους "Αγανακτισμένους" να χτυπούν κατσαρόλες και άλλα μαγειρικά σκεύη, καλώντας όλο και περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν στην ανοιχτή γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα.



Στη συγκέντρωση κυριαρχούν συνθήματα κατά του μνημονίου, ενώ υπάρχουν σκίτσα αυτοσχέδιας ζωγραφικής, αλλά και βιβλίο συλλογής υπογραφών.





Οι «Αγανακτισμένοι» και στην Πάτρα 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πάτρα συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Γεωργίου Οι περισσότεροι άρχισαν να φθάνουν στην πλατεία μετά τις 8.00 το βράδυ, ενώ κυριαρχούν τα συνθήματα κατά του μνημονίου και των νέων οικονομικών μέτρων. Μάλιστα τον ρυθμό τον δίνουν νέοι και νέες με μουσικά όργανα.
Επίσης στο κέντρο της πλατείας έχουν στηθεί περίπου οκτώ σκηνές, όπου διανυκτερεύουν πολίτες. Ας σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε βράδυ πραγματοποιείται ανοικτή λαϊκή συνέλευση, όπου όποιος θέλει λέει την άποψή του, για τα όσα συμβαίνουν και καταθέτει προτάσεις.
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε ήρεμο κλίμα, ενώ η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι διακριτική.




Απίστευτη η ανταπόκριση του κόσμου και στην Κρήτη 


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση, από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα των "Αγανακτισμένων", πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ηράκλειο.

Χιλιάδες Ηρακλειώτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους.



Απίστευτη η ανταπόκριση του κόσμου σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πόλεις, σε όλες τις πλατείες.




πηγή: protothema.grtsantiri.gr , ThessNews Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις