Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αφεριμ αφέντες…του Σωτήρη Ξενάκη


«Έκτακτη» εισφορά που θα διαρκέσει μέχρι το 2015 για όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ ετησίως ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν οι οικονομικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης.
Φυσικά, η λέξη «έκτακτη» έχει χάσει παντελώς το νόημα της αφού θα καταβάλλεται κάθε χρόνο για τέσσερα χρόνια ενώ έχουν προηγηθεί άλλες δύο , φέτος και πέρσι.
Και –επίσης φυσικά- θα κληθούν να την πληρώσουν κατά κύριο λόγο τα μόνιμα κορόιδα αυτού του φορολογικού συστήματος, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που –θέλουν δεν θέλουν-είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματα τους μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ενώ οι ορδές των φοροφυγάδων που δηλώνουν ψίχουλα και κανείς δεν τους ελέγχει, θα κάνουν και πάλι πάρτι εις υγεία αυτών των κορόιδων. Κι αυτό γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την φοροδιαφυγή και να μεγαλώσουν τα έσοδα του κράτους με τον σωστό και δίκαιο τρόπο.
Ξαφνικά θυμήθηκα αυτό τον περίφημο κεφαλικό φόρο τον οποίο επέβαλαν οι Τούρκοι στους προγόνους μας . Το γνωστό «χαράτσι» που πλήρωναν κάθε χρόνο οι Χριστιανοί στον κατακτητή και μάλιστα το πόσο διέφερε ανάλογα με την κοινωνική ομάδα από την οποία προερχόταν αυτός που το κατέβαλε.
Σκέφτομαι βέβαια ότι σήμερα τα πράγματα είναι απείρως καλύτερα. Τότε το χαράτσι το πλήρωναν στο ξένο κατακτητή ενώ σήμερα στην εκλεγμένη από εμάς κυβέρνηση. Τότε, όποιος έδινε τα φλουριά που του αναλογούσαν γλύτωνε για ένα χρόνο το κεφάλι του κι όποιος δεν τα κατάφερνε είχε να αντιμετωπίσει το λεπίδι του αφέντη. Σήμερα, αυτοί που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν- και μαντεύω ότι θα είναι αρκετοί- το πολύ πολύ να δουν το σπίτι τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Ασυγκρίτως καλύτερα τα πράγματα δηλαδή. Αφεριμ....


πηγή: 
http://www.iefimerida.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις