Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ο Νίκος Ζουρνής στη μουσική σκηνή «Πυρήνας»!


Ο Νίκος Ζουρνής
στη μουσική σκηνή «Πυρήνας»

για δύο μόνο Παρασκευές 7 και 14 Οκτωβρίου.

Ο τραγουδοποιός Νίκος Ζουρνής επιστρέφει στη μουσική σκηνή «Πυρήνας» για δύο μόνο Παρασκευές, 7 και 14 Οκτωβρίου.
Μαζί με τη μπάντα του θα παρουσιάσει τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Χιλιόμετρα» που προκάλεσε αίσθηση, καθώς και καινούργια τραγούδια από το δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο. Επίσης θα τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια άλλων δημιουργών.
Μαζί του η Αυγερινή Γάτση (τραγούδι, νέι), ο Κώστας Σταυρόπουλος (κιθάρα, λαούτο), ο Επίκουρος Τριανταφυλλίδης (βιολί), και ο Γιάννης Βουτσινάς (κοντραμπάσο).

Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμή εισόδου: 8 €

Αναλυτικά οι τιμές:
Εισιτήριο εισόδου: 8 €
Ποτήρι κρασί – Μπύρα: 4 €
Απλό ποτό: 6 €
Φιάλη κρασί : 25-30 €
Φιάλη απλό ποτό: 60 €

ΠΥΡΗΝΑΣ
Μιχαλακοπούλου & Διοχάρους 11 (περιοχή Hilton)
τηλ: 210 7237150
www.pirinas.com


Νίκος Ζουρνής - Βιογραφικό

Ο Νίκος Ζουρνής γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας τα οποία συνέχισε αργότερα στην Αθήνα, μαζί με μαθήματα θεωρητικών, σπουδάζοντας ταυτόχρονα στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα με τις σπουδές του, άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές παίζοντας δικά του τραγούδια ή συμμετέχοντας ως κιθαρίστας σε ρεμπέτικα και λαϊκά σχήματα.
Στη δισκογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως τραγουδοποιός στον δίσκο "Καλημέρα" της Μαρίας Λούκα με τρία τραγούδια. Επόμενη συμμετοχή του ήταν στο δίσκο του Μανώλη Λιδάκη "Η σιωπή του χρόνου" με το τραγούδι "Λάφυρο" σε στίχους Μιχάλη Γκανά.
Αυτό και άλλα δεκατρία τραγούδια του, απαρτίζουν το υλικό του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ με τίτλο "Χιλιόμετρα". Η μουσική σε όλα τα τραγούδια καθώς και οι στίχοι στα περισσότερα, είναι του Νίκου Ζουρνή. Σε δύο τραγούδια οι στίχοι είναι του Μιχάλη Γκανά και σε ένα της Μαρίας Λούκα ενώ υπάρχει μελοποιημένο απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου "Πρωινό άστρο".
Εκτός από τον ίδιο τον Νίκο Ζουρνή, τραγουδούν τρία τραγούδια ο Μανώλης Λιδάκης, δύο η Μαρία Λούκα και ένα ο Απόστολος Ρίζος.
Τέλος συμμετείχε με ένα τραγούδι στο δίσκο "Ιστορίες" της Μαρίας Λούκα.
Ο Νίκος Ζουρνής είναι από τις περιπτώσεις νέων ανθρώπων που - όλο και πιο συχνά τώρα τελευταία - ακολουθούν με σοβαρότητα το δρόμο της δημιουργίας, έχοντας ενσωματώσει στο δικό τους ύφος επιρροές από προσωπικότητες της προηγούμενης γενιάς. Ακολουθεί δρόμους και ρυθμούς κύρια ελληνικούς και η στιχουργική του εκφράζει τα προβλήματα και τις αναζητήσεις της γενιάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις