Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εξεταστική – παρωδία για την Οικονομία.

Η φαρσοκωμωδία ολοκληρώθηκε στη Βουλή για τη δήθεν διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην οικονομική τραγωδία της χώρας και τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής «εντόπισαν» τον υπεύθυνο! Γράφουμε τον υπεύθυνο, διότι -κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο Γιάννης Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.

Δηλαδή, ένας μόνον άνθρωπος, ο οποίος διετέλεσε υπουργός για 9 μήνες, φέρει την (πολιτική, όπως αναφέρουν) ευθύνη για την οικονομική καταστροφή.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, «τσάρος» επί 4,5 χρόνια δεν είχε καμιά ευθύνη;

Προφανώς όχι!

Όσο για ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου… ούτε λόγος. Για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μάλιστα, αναπέμπονται ύμνοι!

Τι ρωτήσατε;

Τι απέγινε η αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ότι το έλλειμμα του 2009 θα ήταν διψήφιο;

Και τι απέγινε η εκτίμησή του ότι θα είχε αποσοβηθεί το κακό αν η κυβέρνηση Παπανδρέου έπαιρνε αμέσως μέτρα και όχι έξι μήνες αργότερα;

Δεν υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτήματα.

Το μόνο που ήθελαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν να κλείσουν τσάτρα πάτρα την υπόθεση.

Ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης απο το ΛΑΟΣ, στο δικό του πόρισμα, μιλάει για πολιτικές ευθύνες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις