Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΡΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥΤη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε η 9η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Αμφίκλειας. Στη συνεδρίαση αυτή οι εκπρόσωποι  της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου  Α.Ε. παρουσίασαν στο ΔΣ του ΦΔΕΔ Παρνασσού το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και της λειτουργίας των υποδομών του.
Την ΕΤΑΔ εκπροσώπισαν οι κ.κ.: Π. Δρίβας Δ/ντης ΧΚΠ, Σ. Σιορόκου Υποδ/ντρια  ΧΚΠ, Ι. Ξυπόλητος Υποδ/ντης Ειδικών Προγραμμάτων, και Α. Παπαναστασίου. Από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε το συμπέρασμα ότι οι άμεσες εγκεκριμένες παρεμβάσεις, που θα υλοποιηθούν, αφορούν αποκλειστικά τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπαρχουσών πεπαλαιωμένων υποδομών της διαδρομής που καταλήγει στην κορυφή Βάκχος, οι οποίες θα εγκατασταθούν στις ίδιες περίπου θέσεις. Διαπιστώθηκε σύγκληση των απόψεων του ΔΣ και των εκπροσώπων της ΕΤΑΔ σχετικά με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμβατών με το καθεστώς της Προστατευόμενης Περιοχής, για όλη την διάρκεια του χρόνου, καθώς η 12μηνη τουριστική δραστηριότητα είναι βασικός άξονας στρατηγικής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα για την αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Επίσης αποφασίσθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα τα οποία θα διευκολύνουν τη βέλτιστη διαχείριση του  Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
Επίσης στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν:
2. Η οργάνωση της 3ης ημερίδας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, σε συνεργασία με το Δήμο Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας, την οποία θα αναλάβει   επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κΤσιτσώνη Θέκλα Πρόεδρο του Φορέα, Ελένη Σύρου, και Ζιώγα Γεώργιο, μέλη του Δ.Σ., σε συνεργασία με το συντονιστή του προγράμματος Νικόλαο Τσαπρούνη και
 3. Η οργάνωση σεμιναρίων φύλαξης – δασοπυρόσβεσης των φυλάκων του ΦΔΕΔ Παρνασσού.
                                        Για το Δ.Σ. του ΦΔΕΔ Παρνασσού
   Η Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας
Θέκλα Τσιτσώνη                                                             Ιωάννης Σπαθιάς

πηγη : iteanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις