Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ημερίδα "Μέσα από τα μάτια των γυναικών"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στα πλαίσια του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Ν. Φωκίδας, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γυναικών Γαλαξειδίου, Δελφών, Επταλόφου, Πανόρμου, Σερνικακίου και Φωκίδας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Μέσα από τα μάτια των γυναικών». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, ώρα 18:15. Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της γυναίκας μέσα στο χρόνο αλλά και να εκτιμηθεί η θέση και τα συναισθήματά της στη σημερινή πραγματικότητα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνει η φωτογραφική έκθεση της Εικαστικής ομάδας TEMPLATE LIFE[*] με γενικό τίτλο “amarilis 20:1” που θα φιλοξενηθεί το Σάββατο και την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας. Η έκθεση παρουσιάζει υλικό - μαρτυρίες για τη γυναίκα του σήμερα, από 20 γυναίκες καλλιτέχνες και έναν άντρα, μέλη της ομάδας. Σκοπός της έκθεσης είναι ο φόρος τιμής στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους γράφουν καθημερινά ιστορία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Τοποθεσία: Πνευματικό Κέντρο (αίθουσα εκδηλώσεων), Κορδώνη 1, Πλατεία Ησαΐα, Άμφισσα
Διάρκεια: Σάββατο 31/3 & Κυριακή 1/4/2012
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 12:00-15:00 & 17:00 – 22:00 και Κυριακή 10:00 – 14:00
Ημερίδα «Μέσα από τα Μάτια των Γυναικών», Σάββατο 31/3, ώρα: 18:15 – 20:30
Είσοδος: Ελεύθερη


Σας Περιμένουμε!


[*] Η ομάδα Template Life είναι μια ομάδα η οποία δημιουργήθηκε το 2008. Αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικών εικαστικών εμπειριών και ενδιαφερόντων που έθεσαν ως κοινό στόχο την ενασχόλησή τους με θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Εκθέτει αναζητήσεις και προβληματισμούς, καταθέτοντας τις προθέσεις-θέσεις-φιλοδοξίες για περαιτέρω συνεργασίες, επικοινωνίες και κοινές πορείες με κάθε εικαστική έκφραση που τροφοδοτείται από το συγκεκριμένο εκρηκτικό μείγμα σκέψης-εικόνας. Ιδρύτρια και υπεύθυνη της εν λόγω ομάδας είναι η καθηγήτρια φωτογραφίας (AKTO)-φωτογράφος Χριστιάνα Πετουσάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις