Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Καιρός του λαλείν;

Αγαπητοί αναγνώστες του ιστολογίου μας, όπως γνωρίζετε, το "Αγνάντι" έλαβε την απόφαση (την οποία μοιράζεται και με έτερο blog της περιοχής) και "αφαίρεσε" το δικαίωμα της επικοινωνίας μέσα από τις σελίδες του σε όλους τους πολιτικούς και πολιτευτές ύστερα από την υπερψήφιση και του τελευταίου μνημονίου από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο λόγος της κίνησής μας αυτής, είναι καθαρά συμβολικός και μόνο προς εκδήλωση αντίδρασης και διαμαρτυρίας για την αποπροσανατολιστική σχέση που διατρέχει γενικότερα αλλά και ειδικότερα αυτή την εποχή, την επικοινωνία μας (όλων δηλαδή) μαζί τους.

Δεν φανταζόμαστε ότι με την κίνησή μας αυτή, απλά σας "καλύπτουμε", αλλά μετά και την δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε εδώ στο Αγνάντι, διαπιστώσαμε την "κοινή πρόθεση" για κλείσιμο του "μικροφώνου"!

Η δράση μας λοιπόν αυτή, είχε και την πρώτη έγγραφη αντίδραση που νομίζουμε ότι δικαιώνει κατά κάποιον τρόπο την απόφασή μας (και την δική σας) για να επικοινωνήσουμε ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ και να διαμαρτυρηθούμε.

Με χαρά λοιπόν δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που ελάβαμε από τον κ. Γιώργο Ανδρέου, υποψήφιου πλέον βουλευτή Βοιωτίας του συνδυασμού της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" μιας και δεν αποτελεί ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, αλλά δική του διαμαρτυρία απέναντί μας.

Παράλληλα, άρουμε πλέον και το "εμπάργκο" -όπως είχαμε υποσχεθεί- μιας και άτυπα μπήκαμε πλεόν σε προεκλογική περίοδο (σε 40 μέρες περίπου, ΑΝ το επιτρέψει η Τρόικα θα έχουμε εκλογές!) . 

Τέλος, θα θέλαμε να στείλουμε ένα δεύτερο ξεκάθαρο μήνυμα: 
Αν συνεχίσουμε κύριοι και κυρίες να ακούμε τα ίδια μπερδεμένα λόγια να ξέρετε ότι το μικρόφωνο (σας) θα το κλείσει ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ο λαός.


H ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα 20.3.2012

Προς
Τους Διαχειριστές των blogs «Τσοπάνος της Αράχωβας» και «Αγνάντι Ρούμελης».

Αγαπητοί φίλοι Διαχειριστές,

Η αλήθεια είναι ότι θα ήμουν ο τελευταίος που θα είχα παράπονο από την προβολή των κατά καιρούς θέσεών μου, άρθρων κλπ στα blogs Σας και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα. Γιαυτό παρακαλώ να μην εκλάβετε την επιστολή αυτή ως παράπονο.

Το ερέθισμα για την αποστολή της είναι η μη ανάρτηση του Δελτίου Τύπου που εξέδωσα για την ομιλία μου, ως υποψήφιος Βουλευτής πλέον, στη Λιβαδειά την Πέμπτη 15/3/2012 στο Συνεδριακό Κέντρο. (σημειωτέον ότι είχε εξαιρετική επιτυχία και από πλευράς συμμετοχής και από πλευράς τοποθετήσεων για το θέμα που ήταν «Η Βοιωτία στις νέες συνθήκες»).

Προφανώς ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται στην γενικότερη απόφασή σας, να μην προβάλετε απόψεις και δραστηριότητες πολιτευόμενων. Απόφαση σεβαστή, με την οποία όμως θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Αυτή η διαφωνία είναι και ο λόγος της επιστολής αυτής.

Θα δεχθείτε πιστεύω ότι η προσεχής εκλογική αναμέτρηση είναι από τις σημαντικότερες ίσως της μεταπολεμικής ιστορίας του τόπου και από την έκβασή της θα εξαρτηθεί εν πολλοίς το μέλλον και της χώρας και της περιοχής.

Προσωπικά πιστεύω πως κανένας δεν δικαιούται και δεν πρέπει να απέχει από την εκλογική διαδικασία και τις αποφάσεις που θα ληφθούν και θα έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον. Ούτε να ακούγεται μόνο μία πλευρά γιατί σε μια περίοδο που χρειάζεται νηφάλια και ανεξάρτητη σκέψη θα κυριαρχήσουν οι κατά κανόνα θορυβοποιοί, που είναι οι εκφραστές ακραίων και συνήθως αδιέξοδων θέσεων. Όπως είπα και στην ομιλία μου πιστεύω επίσης ότι, στις κρίσιμες ώρες που ζούμε, η ψήφος οργής και αγανάκτησης σε δυνάμεις ακραίων και καταδικασμένων από την ιστορία θέσεων, χωρίς προοπτική και πρόταση, είναι χαμένη. Όπως χαμένη είναι και η ψήφος του άκυρου, του λευκού και της αποχής.

Έχω την άποψη ότι η ίδρυση και διαχείριση ενός blog, έργο επίπονο που απαιτεί συνεχή ενασχόληση, αποτελεί ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά, γιατί συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών, έτσι ώστε οι επιλογές τους – και αυτό επιβάλλεται ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση – να είναι προϊόν σκέψης, σύγκρισης απόψεων αλλά και προσώπων πλέον. Παρακολουθώντας τις κατά καιρούς αναρτήσεις σας πιστεύω πως η πρόθεσή σας είναι ευρύτερη και δεν περιορίζεται στην προβολή των πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων της περιοχής και στην κριτική της δραστηριότητας των τοπικών αρχόντων, που σημειωτέον μερικές φορές, με τα σχόλια που αναρτώνται, κατεβαίνει σε επίπεδο κουτσομπολιού (φαντάζομαι τι θα γίνεται με αυτά που, ποιώντας σωστά, δεν ανεβάζετε).

Με τις σκέψεις αυτές θεωρώ πως πρέπει να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και μέχρι τις προσεχείς εκλογές να φιλοξενείτε, αδιάκριτα, τις απόψεις και θέσεις αυτών που θα ζητήσουν την ψήφο των συμπολιτών μας. Γιατί καλύτερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Και, εκτός από καλούς πολιτικούς ο τόπος χρειάζεται και καλύτερους πολίτες.

Με εξαιρετική εκτίμηση

Γιώργος Δ. Ανδρέου
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου
Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης
Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας
www.andreou-giorgos.gr




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μπερδεμένα λόγια γράφετε; Το μνημόνιο1 γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες ότι πέρασε στη χώρα μας κατά παράβαση του Συντάγματος. Το μνημόνιο2 πέρασε νόμιμα και δυστυχώς ή ευτυχώς έπρεπε να περάσει, αφού ήταν μονόδρομος, δεν υπήρχε άλλη επιλογή λόγω του Μνημονίου1.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, και μετά να φύγουμε και από την χώρα και να έρθουν οι Πακιστανο-Αλβανο-Φιλιπινεζο-Κινέζοι επειδή ψηφήσαμε κατά παράβαση του Συντάγματςο το Μνημόνιο 1...

Ρε πλάκα που έχουνε μερικοί μερικοί βραδυάτικα!!!

συνολικες επισκεψεις