Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διακόπτει τα έργα του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το ν. Βοιωτίας



Υπόλογος ο Περγαντάς, να πάρουν θέση οι βουλευτές Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κου Π. Ρήγα σταματούν τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 34 εκ. € που είχε εγκρίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αφορούν
α) τον δρόμο Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων
β) την διασταύρωση Διστόμου Δαύλειας ως τα άνω όρια του νομού
γ) την διευθέτηση του Άνω Ρου του Βοιωτικού Κηφισού
δ) τη βελτίωση του οδικού δικτύου Νεοχωρακίου – Τανάγρας

Σημειώνεται ότι για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας είχε κατ’ επανάληψη καταθέσει ερωτήσεις προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, στις οποίες ο Υφυπουργός, είτε απέφευγε να απαντήσει είτε, όταν απάντησε, με υπεκφυγές και αοριστολογίες δεν άφησε να διαφανούν οι πραγματικές του προθέσεις.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το ΑΠ 11393/ΔΕ1581/14.03.2011 έγγραφο του Υφυπουργού κου Ρήγα η χρηματοδότηση των υπόψη έργων διακόπτεται, γεγονός που τελεί υπό την πλήρη γνώση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κλέαρχου Περγαντά και της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κας Κ. Γερακούδη.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ως βασικό εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής, αλλά ως εργαλείο δημοσιονομικής προσαρμογής και ως «μαξιλάρι» που απορροφά τους κραδασμούς των αστοχιών στα έσοδα του Προϋπολογισμού.

Ούτε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως, δεν μπορώ να φανταστώ ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διακόπτει την χρηματοδότηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων που αφορούν το μέλλον ολόκληρης της Βοιωτίας.

Πριν λίγες μέρες, μου απάντησαν ότι η χρηματοδότηση των έργων που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται κανονικά. Σήμερα, αυτοδιαψεύδονται.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είναι υπόλογος και η απόκρυψη της απόφασης του Υπουργείου τον καθιστά συνένοχο.

Καλώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και, κυρίως, τους βουλευτές Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ να πάρουν δημόσια θέση πάνω στο έγγραφο του Υπουργού τους.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις