Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Yellowstone.. Το σούπερ ηφαίστειο!!

Το εθνικό πάρκο Yellowstone ιδρύθηκε το 1872 και είναι το πρώτο εθνικό πάρκο της Αμερικής. Βρίσκεται στο Wyoming, Montana και Idaho, και είναι μια περιοχή με μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων σταχτιές αρκούδες, λύκους, βίσονες και άλκες. Διατηρημένα μέσα στο Yellowstone National Park είναι μια συλλογή των πιο εκπληκτικών θερμοπιδάκων του κόσμου και πολλές θερμές πηγές, και το Grand Canyon του Yellowstone.

Είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο των ΗΠΑ και πρόκειται για ένα από τα θαύματα της φύσης. Το εθνικό πάρκο του Yellowstone καταλαμβάνει μια γιγαντιαία έκταση σχεδόν 9000 τετραγωνικών χιλιομέτρων  (πάνω από 20 φορές το μέγεθος του λεκανοπεδίου της Αττικής ) και εκτείνεται σε τρεις πολιτείες, του Wyoming (που βρίσκεται και το κυρίως τμήμα του), της Montana και του Idaho.
Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηφαιστειακό οροπέδιο ύψους περίπου 2,500μ. Το μεγάλο του χαρακτηρηστικό -και ταυτόχρονα η ατραξιόν για τους επισκέπτες- είναι η γεωθερμική δραστηριότητα που περικλείει, καθώς στα εδάφη του βρίσκονται πάνω από 10,000 θερμές πηγές και γκέιζερς (πίδακες θερμού νερού και αέρα). Ο Γερό-Πιστός είναι το πιο γνωστό geyzer και πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται κάθε 90 λεπτά για να δει την έκρηξή του.
Δέχεται κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια επισκέπτες και αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη θηλαστικών. Περίπου 4000 Βίσωνες ζουν στο Yellowstone, και αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινότητα τέτοιων ζώων στις ΗΠΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ :  http://www.tromaktiko.net/2011/04/12/yellowstone-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%81-%CE%B7%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις