Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS




Στη χώρα μας φέτος οι παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics 

Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 θα ανάψει στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη (20/6) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.
Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα Μνημεία Πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, έμπροσθεν του Παρθενώνος, με τιμητική Φρουρά, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα – Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.Ας διευκρινιστεί όμως πως δεν είναι η Ολυμπιακή Φλόγα και δεν θα μείνει αναμμένη, απλά θα περνά από τις πόλεις, θα στήνεται ο βωμός και θα πραγματοποιείται η τελετή.
Η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στη 
Βοιωτία και συγκεκριμένα στη Θήβα θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στις 16:15 στην οδό Αυλίδος, θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία και στις 16:30 θα γίνει η επίσημη Τελετή Υποδοχής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Η αποστολή των Special Olympics θα αναχωρήσει στις 17:30 για Λιβαδειά, μέσω Αλιάρτου, όπου στις 18:15  θα γίνει υποδοχή της φλόγας και Έναρξη Τελετής και στις
18:45  Λήξη τελετής Αναχώρηση των λαμπαδηδρόμων   για την Χαιρώνεια  Λιβαδειάς.


Με συγκίνηση και υπερηφάνεια  θα υποδεχτεί η Φωκίδα στις το Σάββατο 16 Ιουνίου 2011, τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες Special Olympics, θα πραγματοποιηθούν φέτος στη χώρα μας από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.


Στις 14.45μ.μ. - Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στους Δελφούς
Διαδρομή από έμπροσθεν Μουσείου διαμέσου της κεντρικής οδού έως την Κεντρική Πλατεία.


Στις 16.30μ.μ. - Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στην Ιτέα.


Στις 18.15μ.μ. - Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στο Γαλαξίδι.


Στις 20.30μ.μ. - Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στην Άμφισσα.




..περισσότερες πληροφορίες στους συνδέσμους http://aliartos-city.blogspot.com/2011/06/special-olympics.htm , http://iteanet.blogspot.com/2011/06/special-olympics.html#axzz1OUP7GabB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις