Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

από την παράσταση των μαθητών της 3ης Γυμνασίου

Άξιοι συγχαρητηρίων, οι μαθητές της 3ης Γυμνασίου, οι γονείς, οι καθηγητές και φυσικά ο ιθύνων νους καθηγητής κος Ιωάννης Καπούτσης που κρύβεται πίσω από την μοναδική θεατρική παράσταση που παρακολουθήσαμε χθές βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου δημοτικού σχολείου της Αράχωβας στα πλαίσια των εορτασμών για την 25η Μαρτίου 1821.


Με δυο λόγια, για αυτούς που ΕΧΑΣΑΝ το θέαμα, οι τυχεροί θεατές της κατάμεστης αίθουσας εκδηλώσεων του νέου δημοτικού σχολείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία των Ελλήνων ανά τους αιώνες και την κατά καιρούς αντιμετώπιση των διαφόρων εχθρών μας και εκδουλωτών της πατρίδος μας σε μιά όχι και τόσο συμβατική παράσταση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από εκείνες που παρακολουθούμε κατά καιρούς από έμπειρους καλλιτέχνες ερασιτεχνικών θιάσων.

Η παράσταση με αέρα φρεσκάδας περιελάμβανε, αξιολογότατες ερμηνείες από τους εφήβους μαθητές και μαθήτριες της 3ης τάξης του γυμνασίου, πετυχημένη επιλογή μουσικής υπόκρουσης, ενσωμάτωση τεχνολογίας όπου Video animation σκηνικά της παράστασης, προβάλλονταν από υπολογιστή και προτζέκτορα και τέλος καθαρότατο και επαρκέστατο ήχο.

Η προετοιμασία και η παράσταση η ίδια, αποτελούν μοναδικό εφόδιο για την προσωπική πορεία των νεαρών μαθητών, σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και καύχημα των γονέων των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας που βλέπει με μεγάλη χαρά να ζωντανεύει ξανά αυτός ο πυρήνας τέχνης που για χρόνια ανέπτυξε και συντήρησε ένας άλλος δάσκαλος, ο μεγάλος δάσκαλός μας, ο μακαριστός πλέον Ηλίας Λιάκος.

Είμαστε σίγουροι, ότι ο δάσκαλος αν έτυχε να "παρακολουθήσει" και την χθεσινή παράσταση, μιας και κάθε χρόνο η παράσταση της ημέρας ήταν "δική Του υπόθεση" για τα παιδιά της 6ης τάξης του δημοτικού σχολείου, θα ενέκρινε αυτό το "βήμα μπροστά".

Οι παραστάσεις του δημοτικού σχολείου για την 25η Μαρτίου αποτελούν για τον τόπο μακροχρόνια παράδοση που φέτος παρ' ολίγο να δούμε να χάνεται εξ αιτίας "προοδευτικών" απόψεων μερίδας νέων δασκάλων! Να θυμίσουμε ότι τελικά η παράσταση των παιδιών του δημοτικού σχολείου πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εορτής, δηλαδή το Σάββατο, μετά από πολύ γκρίνια και "επιθέσεις" από και προς την νέα-εποχή διοίκησης του Δημοτικού Σχολείου...

Είμαστε πάντα κοντά στον πολιτισμό, στην Ανάπτυξη της κοινωνίας και αρωγοί στην πορεία και την στήριξη των νέων. Όχι από καθωσπρεπισμό αλλά Ιερή υποχρέωση απέναντι στα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδος, του τόπου, των δασκάλων και των προγόνων μας.

ΑΓΝΑΝΤΙ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ !!!
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΡΑΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, η εκδήλωση και όλη η προετοιμασία ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Τυχαίνει να συμμετείχα και εγώ στην εκδήλωση και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον καθηγητή μας, κο Καπούτση για τη δουλειά του. Να σας ενημερώσω μόνο πως θα έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια 90 λεπτών περίπου κωμική παράσταση από έναν Λατίνο συγγραφέα που παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιούνιο!

συνολικες επισκεψεις